Reteta Papanasi fierti
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 500 g branza de vaci
- 1 cana faina
- 3 oua
- 100 g unt
- 3 linguri gris
- 100 g zahar
- 100 ml smantana
- esenta de rom
- Pentru decor avem nevoie de:
- 200 g nuca macinata
- 3 linguri cacao
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare Papanasi fierti:
Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema.
Se pune apa la fiert, cu putina sare. Cand da in clocot incepem sa formam papanasii, cu mana umeda sau cu doua linguri, trecand aluatul de pe o lingura pe alta.
Ii scufundam in apa clocotita si cand sunt gata incep sa se ridice la suprafata.
In timpul fierberii se scutura oala sa nu se prinda papanasii de fund. Nu se amesteca in oala, astfel se sfarama.
Ii punem intr-o sita sa se scurga
apoi ii tavalim prin amestecul de nuca cu cacao si zahar.
Am lasat deoparte putina compozitie si am facut si cativa papanasi prajiti.
Pe care i-am servit cu smantana.
8 comentarii
hihihi!;)
exact acum am postat si eu tot papanasi fierti.
dar uite ca-s retete diferite.
voi incerca si varianta ta!
o zi minunata!
O zi buna si tie Gabi!
Deliciosi si papanasii tai! Eu am vrut sa fie un pic…altfel 🙂
ce super ideea cu cacao…minunat arata!mi-e pofta…desi eu nu pap papanasi…:))
Te pup Alison! Si multumesc!
Ce idee buna . Inca de papanasi cu cacao nu am mai auzit. Sigur sunt deliciosi. Trebuie incercati. Te pup!
Adi,am vrut sa incer csi eu ceva…altfel! :))
Wow ,ce idee originala.Merita Premiul de Creativitate,care te asteapta sa il ridici cind ai timp.Week-end placut!
Multumesc mult Julia!Week-end placut si tie! Pup!