Dulciuri

Papanasi fierti

loading...

Avem nevoie de:

500 g branza de vaci
1 cana faina
3 oua
100 g unt
3 linguri gris
100 g zahar
100 ml smantana
esenta de rom

Pentru decor avem nevoie de:

200 g nuca macinata
3 linguri cacao
100 g zahar pudra

Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema.

Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta.

Ii scufundam in apa clocotita si cand sunt gata incep sa se ridice la suprafata.

In timpul fierberii se scutura oala sa nu se prinda papanasii de fund.Nu se amesteca in oala,astfel se sfarma.

Ii punem intr-o sita sa se scurga

apoi ii tavalim prin amestecul de nuca cu cacao si zahar.

Am lasat deoparte putina compozitie si am facut si cativa papanasi prajiti.

Pe care i-am servit cu smantana.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. hihihi!;)
    exact acum am postat si eu tot papanasi fierti.
    dar uite ca-s retete diferite.
    voi incerca si varianta ta!
    o zi minunata!

  2. O zi buna si tie Gabi!

    Deliciosi si papanasii tai! Eu am vrut sa fie un pic…altfel 🙂

  3. ce super ideea cu cacao…minunat arata!mi-e pofta…desi eu nu pap papanasi…:))

  4. Te pup Alison! Si multumesc!

  5. Ce idee buna . Inca de papanasi cu cacao nu am mai auzit. Sigur sunt deliciosi. Trebuie incercati. Te pup!

  6. Adi,am vrut sa incer csi eu ceva…altfel! :))

  7. Wow ,ce idee originala.Merita Premiul de Creativitate,care te asteapta sa il ridici cind ai timp.Week-end placut!

  8. Multumesc mult Julia!Week-end placut si tie! Pup!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: