Reteta Tort merengue cu crema de lamaie
Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
- Pentru crema avem nevoie de:
- 250 ml lapte
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 50 g faina
- 2 lamai
- Pentru decor avem nevoie de:
- 150 ml frisca
- felii de lamaie
- ciocolata rasa
Mod de preparare Tort merengue cu crema de lamaie:
Blat:
Se bat abusurile spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea. Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea. Se coc 4 blaturi.
Crema de lamaie:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga sucul de la lamai. Se poate pune si coaja, daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml), iar restul de lapte se pune la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata, se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.
Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.
Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.
Se da la frigider cateva ore, apoi se portioneaza.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
28 comentarii
hhmmm!delicios,felicitari si o zi buna!
felicitari!arata senzational, asa de dimineata am inceput uitandu-ma la dulciuri nu e de bine:)))
Gata, am inghitit in sec si m-am ingrasat doar uitindu-ma la poza… Dar imi trece „greata”… hi, hi… ca doar are si lamiie… Foarte bine arata, felicitari !
Miha, pe mine chiar ma chinui..o salata de fructe n-aveai?:))
Miha draga, si de data aceasta m-ai impresionat.Felicitari, meriti un premiu. Treci pe la mine. Te pup.
Alison,multumesc! Te pup! Esti o draguta ca intodeauna!
Antzule,ti-ai inceput ziua bine mey…:)) Te pup!
Cuscra,multumesc!
Sa fac si o limonada? :))
Pupici cu lipici!
Ellis,n-am salata de fructe,dar poate execut una. ;))
Spor la dieta! Te pup!
Adi,multumesc de premiu,draga mea. Ma rasfeti! O sa trec mai pe seara sa le iau,acum suntem in pregatiri pentru serbare! 🙂
O zi buna! Pup!
Bravo pentru tort! Torturile cu blat de meringue sunt intotdeauna dificil de preparat. Felicitari inca o data!
……..si ale mele :))))))))))) yamiiiiii.
Elena,multumesc!
Cel mai greu la tortul asta mi s-a parut a fi caldura ce-am avut-o de infruntat de la cuptor! :))
Multumesc Claudia! Pup!
Oricum, eu zic ca meritat efortul! Arata super! In mod sigur o sa-l pregatesc si eu!
Daaaa…a meritat cu varf si indesat! Gustul acrisor al cremi s-a imbinat perfect cu blatul dulce de bezea! 😉
Te pup Elena si abia astept sa-mi spui cum ti-a placut!
Am facut tortul si a iesit excelent. Am modificat putin reteta, in sensul ca am pus zeama unei singure lamai si cate 150 g zahar, in loc de 200. Iar frisca pentru decorat am inlocuit-o cu mascarpone subtiat cu putin lapte. A durat si mai putin preparatul pentru ca am copt foile odata, cate 2 intr-o tava.
Multumesc pentru reteta, copiii au fost incantati!
Luisa, bune ponturi ne-ai dat. Multumesc! :*
Ma bucur tare mult ca v-a placut! Va imbratisez si va doresc Sarbatori fericite! :*
Miha, eu multumesc pentru publicarea retetei, am facut tortul pentru finutul meu de 3 ani si a fost foarte fericit!
„Rascolesc” prin retete sa incropesc un meniu de sarbatori, ceva rapid si bun.
Imi place site-ul si sigur voi mai bucatari retete de aici.
Sarbatori fericite si voua!
Luisa, cu drag te mai astept. Si dac vreodata vei avea nevoie de vreun sfat sau parere, nu ezita sa-mi scrii.
Pup!
Stiu ca reteta e postata de mult,dar eu acum am dat de ea. Am o intrebare ce diametru are tava pentru blatul de bezea? Multumesc
Eheee… multe tavi am schimbat de atunci :)))) Dar una de 24 cm e numai buna! 😉
Cum ati facut sa nu se lipeasca hirtia de copt de blat? La mine s-a lipit si m-am chinuit tare…
Se lipeste, dar lasi blatul sa se raceasca foarte bine apoi dezlipesti cu grija hartia de copt 😉
Buna Mihaela, am o intrebare, cum faci sa nu se taie crema cand pui zeama de lamaie?
daca untul e moale si cremos dupa ce l-ai mixat cu zahar n-are de ce sa se taie cand amesteci cu lamaie. Zic si eu!
Multumesc, o sa incerc reteta, o sa vad eu….in usa nu gasesc unt cu procentaj mare de grasime, cred ca e unul din motive, in general cremele cu lamaie mi se taie…?.
o poti repara incalzind-o pe baie de aburi 😉