Dulciuri

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Reteta Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Ingrediente

  • 450 g branza de vaci
  • 125 g gris
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • ~100 g pesmet de biscuiti pentru tavalit papanasii

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi 🙂

Mod de preparare Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet:

Pentru papanasi se amesteca intr-un bol toate ingredientele: branza, zahar, oua, gris si arome. Puneti si un praf de sare. Se lasa deoparte cca jumatate de ora, pana grisul se umfla. Compozitia va fi omogena, destul de moale, dar suficient de ferma incat sa poata fi modelata sub forma de bilute.

  • in cazul in care compozitia va fi prea moale (depinde cat de bine e scursa branza de zer) se poate adauga putina faina, 1-2 linguri

Se ia cate o lingurita din compozitie si cu mana uda se modeleaza bilute si se aseaza pe un platou.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba punem papanasii. Din momentul in care acestia s-au ridicat la suprafata, ii mai lasam sa fiarba 2-3 minute si ii scoatem cu o spumiera. Ii tavalim prin pesmet.

  • pesmetul de biscuiti se poate rumeni putin intr-o tigaie. Cand se inchide putin la culoare se adauga 1 lingura de unt si 1 de zahar si se omogenizeaza

Au fost grozav de buni acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet!

Se servesc cu smantana si gem sau dulceata, presarati cu putin zahar brun sau zahar pudra vanilat. Alegerea va apartine!

Pofta buna! 😉

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

papanasi fierti cu branza dulce si pesmet de biscuiti

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,67 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. meri says:

    Miha, sigur ai pus 125 gr gris, mi se pare tare mult pt cantitatea de branza…

    • Doar ti se pare sau ai incercat deja reteta?

      • meri says:

        Am masurat grisul, am vazut ca parea tare mult, am pus 4 linguri si tot au iesit cam tari, a ramas mult gris nefolosit. Asta e prima data cand o reteta de-a ta nu prea iese, ma gandeam ca poate trebuia sa fie 125 zahar si 3-4 linguri de gris…

        • Depinde de cat de „uscata” este branza. Eu am avut o branza cremoasa si cantitatile folosite sunt intocmai asa cum le-am scris.
          Am precizat ca, la final, compozitia trebuie sa fie moale. Nu stiu de ce ai tai au iesit tari, probabil a fost branza prea uscata

  2. Extremi de buni!

  3. Sorin says:

    Au ieșit deosebit de gustosi. Cei mai reusiti de pină acum.
    Am folosit brinză facuta in casă, oua de casă și următoarele cantitați. 650g brinză, 125g gris, 3 ouă mari, 4 linguri de zahar, putina esență de rom. Pesmet de piine prajit in unt si zahăr.
    Sărut’mâna Miha.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]