Prajitura de post cu fructe

de Miha
10369 vizualizări
Prajitura de post cu fructe

Reteta Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun… Prajituri de post prajitura de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.8/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 75 ml ulei
  • 200 ml lapte de orez
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale
  • fructe de padure congelate

Mod de preparare Prajitura de post cu fructe:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, praful de copt, coaja de portocale si un praf de sare. Cu telul facem o gropita in mijloc si turnam laptele de orez, esenta de vanilie si uleiul. Amestecam pana la omogenizare.

  • laptele de orez se poate inlocui cu lapte de soia sau apa minerala

La sfarsit incorporam fructele congelate amestecand usor.

  • eu am folosit fructe de padure (zmeura, coacaze, afine si mure), dar puteti inlocui cu orice fructe vreti voi

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura devine ferma la atingere, se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Prajitura de post cu fructe

Aluatul se poate coace si in forme de briose asa cum am facut AICI

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post cu fructe

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Selton Peggy 21 februarie 2018 - 17:45

Ai retete bune dar sunt cleioase.Ti-au mai spus destule fete. nu sunt bune retetele tale.Regret.

Răspuns
ada 22 februarie 2018 - 10:47

Ma bag si eu in discutie,dna probabil undeva greseste la reteta. Eu pe care le-am facut de la Miha imi ies foarte bune. Asa ca…..

Răspuns
Miha 22 februarie 2018 - 10:51

E mai usor sa dam vina pe Miha si retetele ei 🙂
Multumesc Ada!

Răspuns
olivia 22 februarie 2018 - 15:03

O reteta mai mult decat binevenita.

Răspuns
Miha 23 februarie 2018 - 16:51

multumesc Olivia!

Răspuns
Iulia 3 decembrie 2018 - 14:49

Laptele de orez cu ce aş putea să-lua înlocuiesc? Mulțumesc!

Răspuns
Miha 3 decembrie 2018 - 17:14

Iulia, eu as incerca cu apa minerala.
Si laptele de soia se preteaza foarte bine la retete de post 🙂

Răspuns
nicol 4 martie 2018 - 17:13

fructele se pun congelate_?

Răspuns
Miha 4 martie 2018 - 17:16

da, congelate

Răspuns
Mariana 19 martie 2019 - 21:26

Buna seara, făină albă se poate inlocui cu făină integrala?Multumesc.

Răspuns
Miha 20 martie 2019 - 11:45

Buna, Mariana
Nu stiu sa-ti spun cum o sa iasa, nu am folosit faina integrala la prajituri

Răspuns
Isofache Viorica 22 martie 2019 - 20:12

Multumesc pentru această rețetă.Am facuto de două ori intr_o zi, mi_ati dat un mare ajutor deoarece trebuie in fiecare sîmbătă să fac cite ceva.Este foarte bună, ușoară, am pus și apă minerală, lapte de soia,.Mult succes in continuare să ne bucurati cu aasemenea retete.

Răspuns
Maria Craciun 27 martie 2019 - 21:12

Super reteta, dar cum pun fructele congelate,le decongelam, sau le pun asa congelate in aluat? Multumesc!

Răspuns
Corina 13 aprilie 2019 - 14:17

Mulțumesc pentru rețeta, este foarte buna prăjitura, am pus cocos mai mult și niște smântâna vegetală ( de cocos, de orez cu migdale etc) și a crescut minunat, arată ca o prăjitura normală, cu ou și unt, nici nu și- au dat seama ca este de post cei care au mâncat din ea. Este prima dată când fac așa ceva, mi- a ieșit din prima! Felicitări!

Răspuns
Miha 15 aprilie 2019 - 14:58

Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: