Retete de prajituri / Torturi

Tort Diplomat cu piersici

Reteta Tort Diplomat cu piersici

tort diplomat cu piersici

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • un varf de cutit praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1/2 conserva compot de piersici
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 conserva compot de piersici
loading...

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat va fi prima pe lista cu retete de Paste din acest an 🙂

Pentru reteta de azi am ales sa folosesc piersici din compot, aveam o conserva primita cadou de la prietenii de la Sun Food si oricat m-am gandit la ce s-o folosesc, tot reteta de tort Diplomat a iesit castigatoare 🙂 

Mod de preparare Tort Diplomat cu piersici:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

In tava (40/28 cm) turnam compozitia pentru blat si nivelam usor. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

  • pentru blat se pot folosi si piscoturi

Crema Diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in ~50 ml apa rece. Piersicile se taie cubulete si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu. Ca sa fiti siguri ca nu se prinde, desi va dura un pic mai mult, puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta (smantana pentru frisca mixata cu 1 pliculet de zahar vanilat) si piersicile. Dam la rece cateva minute, sa se ingroase putin.

Cum se monteaza tort Diplomat cu piersici:

Din blatul racit decupam doua cercuri de 18-20 cm diametru.

  • in cazul in care nu doriti sa aveti pierderi, coaceti 2 blaturi in tava in care veti asambla acest tort Diplomat
  • „pierderile” pot fi folosite la un desert la pahar

Intr-o tava cu inel detasabil, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piersici taiate felii. Turnam jumatate din crema, unul din blaturi, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat.

  • blaturile se pot insiropa cu zeama de la compot

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. A doua zi tortul Diplomat se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta.

Pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si crema de branza si mixam pana frisca devine pufoasa si ferma.

Va provoc si pe voi sa incercati acest tort Diplomat cu piersici. Promit ca o sa va placa! 😉

Pofta buna!

tort diplomat cu piersici

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Moise says:

    Se poate numi oricum.in nici un caz TORT DIPLOMAT.

  2. Foarte bun, mi-a iesit foarte bine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: