Dulciuri

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Aveam o rodie cumparata in ideea ca o voi folosi la o salata. N-a fost sa fie! Adica, salata a fost, dar fara rodie :)) Asa ca, am schimbat directia si m-am gandit sa o folosesc la o reteta de desert. Si panna cotta mi s-a parut cea mai potrivita alegere 😉

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Ingrediente

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de rodie:
  • 1 rodie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita gelatina
loading...

Mod de preparare Panna Cotta cu jeleu de rodii:

Jeleu de rodii:

Rodia se taie in jumatate. Se trage un pic de marginile jumatatii de rodie inspre exterior, apoi cu o lingura de lemn batem in coaja rodiei pana cad toate boabele in castronul ce l-am pus dedesubt. Boabele se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical. Strecuram sucul obtinut.

Amestecam sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina ce am hidratat-o in prealabil in apa rece. Lasam sa se raceasca.

Panna Cotta:

Smantana pentru frisca si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie, omogenizam si lasam la racit.

Panna cotta si jeleul de rodii se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi.

Pofta buna! 😉

Panna cotta la pahar cu jeleu de rodii

 

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Magnifiques tes verrines, un vrai plaisir pour les yeux et pour la bouche, bravo!
    bisous

  2. Imi ploua in gura.. 🙂

  3. crina says:

    Bună. Am o întrebare: Dacă am acasă doar gelatină foițe, câte bucăți ar trebui să pun?
    Mulțumesc anticipat!

    • Ar trebui sa scrie pe pachet cat este necesar pentru cantitatea de lichid folosita. Cred ca 5-6 foi is suficiente

  4. e bine ca este usor de preparat:)), cu ocazia asta am sa incerc

  5. Tare bine arata. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]