Aveam o rodie cumparata in ideea ca o voi folosi la o salata. N-a fost sa fie! Adica, salata a fost, dar fara rodie :)) Asa ca, am schimbat directia si m-am gandit sa o folosesc la o reteta de desert. Si panna cotta mi s-a parut cea mai potrivita alegere 😉
Ingrediente
- 400 ml smantana pentru frisca
- 100 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 10 g gelatina
- esenta de vanilie
- Pentru jeleul de rodie:
- 1 rodie
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita gelatina
Mod de preparare Panna Cotta cu jeleu de rodii:
Jeleu de rodii:
Rodia se taie in jumatate. Se trage un pic de marginile jumatatii de rodie inspre exterior, apoi cu o lingura de lemn batem in coaja rodiei pana cad toate boabele in castronul ce l-am pus dedesubt. Boabele se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical. Strecuram sucul obtinut.
Amestecam sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina ce am hidratat-o in prealabil in apa rece. Lasam sa se raceasca.
Panna Cotta:
Smantana pentru frisca si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut.
Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie, omogenizam si lasam la racit.
Panna cotta si jeleul de rodii se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi.
Pofta buna! 😉
8 comentarii
Ma
Magnifiques tes verrines, un vrai plaisir pour les yeux et pour la bouche, bravo!
bisous
Imi ploua in gura.. 🙂
Bună. Am o întrebare: Dacă am acasă doar gelatină foițe, câte bucăți ar trebui să pun?
Mulțumesc anticipat!
Ar trebui sa scrie pe pachet cat este necesar pentru cantitatea de lichid folosita. Cred ca 5-6 foi is suficiente
e bine ca este usor de preparat:)), cu ocazia asta am sa incerc
Tare bine arata. 😀
😉
Multumesc