Acest mousse de ciocolata este cel mai simplu desert pe care-l poti prepara intr-o zi de duminica sau atunci cand ai pofta de ceva bun si cu multa ciocolata 😉 Pentru ca se prepara rapid este un desert ce-l poti face si atunci cand ti se anunta musafiri 😉
Ingrediente
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita gelatina
- 200 g ciocolata amaruie
- 50 ml cafea
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
Mod de preparare Mousse de ciocolata:
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele, gelatina hidratata, omogenizam si lasam deoparte sa se raceasca. Punem putin si la congelator, sa fim siguri ca s-a racit foarte bine.
Frisca nu e necesar sa fie foarte ferma, astfel ca vom bate smantana pentru frisca doar pana aceasta devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Mousse-ul de ciocolata se repartizeaza in cesti, cupe sau pahare si se da la frigider pana se intareste suficient. Inainte de servire se presara cu ciocolata rasa sau tocata.
3 comentarii
Mistooooooooo , mai ales de cand m-a lasat cuptorul electric …
Buna! Poti sa imi spui cate portii ti-au iesit? Si pot sa inlocuiesc ciocolata amaruie cu ciocolata alba? Multumesc
nu stiu exact pentru ca am avut pusa compozitia in mai multe recipiente de diverse marimi. Ce pot sa-ti spun e ca am mancat pe saturate 😉
N-am facut reteta asta cu ciocolata alba, dar cred ca merge. N-are ce sa fie rau