Mousse de ciocolata

de Miha
34 vizualizări
Mousse de ciocolata

Acest mousse de ciocolata este cel mai simplu desert pe care-l poti prepara intr-o zi de duminica sau atunci cand ai pofta de ceva bun si cu multa ciocolata 😉 Pentru ca se prepara rapid este un desert ce-l poti face si atunci cand ti se anunta musafiri 😉

Mousse de ciocolata

 

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml cafea
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Mod de preparare Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele, gelatina hidratata, omogenizam si lasam deoparte sa se raceasca. Punem putin si la congelator, sa fim siguri ca s-a racit foarte bine.

Frisca nu e necesar sa fie foarte ferma, astfel ca vom bate smantana pentru frisca doar pana aceasta devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Mousse-ul de ciocolata se repartizeaza in cesti, cupe sau pahare si se da la frigider pana se intareste suficient. Inainte de servire se presara cu ciocolata rasa sau tocata.

Mousse de ciocolata amaruie

Mousse de ciocolata cu oua

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Diana 17 noiembrie 2014 - 10:03

Mistooooooooo , mai ales de cand m-a lasat cuptorul electric …

Răspuns
ana 6 aprilie 2015 - 22:25

Buna! Poti sa imi spui cate portii ti-au iesit? Si pot sa inlocuiesc ciocolata amaruie cu ciocolata alba? Multumesc

Răspuns
Miha 6 aprilie 2015 - 22:32

nu stiu exact pentru ca am avut pusa compozitia in mai multe recipiente de diverse marimi. Ce pot sa-ti spun e ca am mancat pe saturate 😉
N-am facut reteta asta cu ciocolata alba, dar cred ca merge. N-are ce sa fie rau

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: