Dulciuri

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna cotta

Ca imi place Panna Cotta cred ca v-am mai spus, drept dovada ca e un desert ce l-am pregatit pana acum in mai multe variante. Desi toate mi-au placut, reteta de Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni de azi este de departe cea mai buna. E foarte gustoasa si aromata, sa incercati si voi! 😉

panna-cotta-cu-ciocolata-si-sos-de-capsuni-1

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 20 g gelatina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • Pentru sosul de capsuni:
  • ~300 g capsuni
  • 2 linguri de zahar (sau dupa gust)

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se infuzeze.

Strecuram laptele, apoi adaugam smantana pentru frisca si zaharul. Punem din nou pe foc mic si fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata.

Impartim compozitia in 2 parti siin una dintre ele punem ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.

Turnam amestecul pentru panna cotta in pahare. Mai intai partea alba, tinand paharele inclinate (in aceeasi pozitie se pun la rece, in congelator pana se leaga usor), apoi  partea maro inclinand paharul in partea opusa (dam din nou la congelator, pana pregatim sosul de capsuni)

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit, dupa care il repartizam in pahare peste panna cotta.

Paharele se tin la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Panna cotta

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ce bunatate!….

  2. ….pentru o cina in 2

  3. Imi place Panna Cotta la nebunie! Dar n-am mancat niciodata facuta in casa, cred ca e cazul s-o incerc.

  4. Bun, foarte bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]