Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu gem si bezea este o improvizatie de moment, nu m-am gandit nicio clipa ca pornind de la cateva albusuri ramase de la o inghetata de casa va iesi o bunatate de prajitura. Drept pentru care v-o arat si voua, poate va faceti si voi 😉

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet de biscuiti (biscuiti macinati)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • 3-4 linguri gem de caise
loading...

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de migdale se pun peste bezea si se amesteca usor. Urmeaza apoi pesmetul de biscuiti, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Intre timp preparam si bezeaua. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine de tot. Adaugam zaharul si mixam pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Punem si zeama de lamaie si mixam.

Peste blatul copt intindem un strat de gem de caise, apoi acoperim cu un strat de bezea

  • puteti folosi orice gem va place, eu pe cel de caise l-am considerat cel mai potrivit
  • stratul de bezea poate fi pus si cu lingura, nu neaparat spritat peste prajitura

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute, pana bezeaua se rumeneste usor.

Prajitura se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Surdu alexia gabriela says:

    Eu sper că colegilor mei!

  2. Ami place prajitura ta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]