Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu gem si bezea este o improvizatie de moment, nu m-am gandit nicio clipa ca pornind de la cateva albusuri ramase de la o inghetata de casa va iesi o bunatate de prajitura. Drept pentru care v-o arat si voua, poate va faceti si voi 😉

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet de biscuiti (biscuiti macinati)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • 3-4 linguri gem de caise

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de migdale se pun peste bezea si se amesteca usor. Urmeaza apoi pesmetul de biscuiti, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Intre timp preparam si bezeaua. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine de tot. Adaugam zaharul si mixam pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Punem si zeama de lamaie si mixam.

Peste blatul copt intindem un strat de gem de caise, apoi acoperim cu un strat de bezea

  • puteti folosi orice gem va place, eu pe cel de caise l-am considerat cel mai potrivit
  • stratul de bezea poate fi pus si cu lingura, nu neaparat spritat peste prajitura

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute, pana bezeaua se rumeneste usor.

Prajitura se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Surdu alexia gabriela says:

    Eu sper că colegilor mei!

  2. Ami place prajitura ta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]