De ce sa arunci albusurile ramase de la alte preparate daca poti face o prajitura din albusuri absolut delicioasa? Chiar daca nu o vei prepara atunci pe loc, pune-le intr-o caserola si baga-le la congelator. Cand iti vine cheful de ceva dulce si bun, le decongelezi si pregatesti ori o prajitura din albusuri ori un chec pufos 😉
Pentru prajitura din albusuri cu mere am folosit reteta de la prajitura din albusuri cu visine 😉 Asadar, puteti folosi orice fructe aveti in casa si va plac voua intr-o prajitura 😉 Nici varianta cu nuca nu e de lepadat, sa stiti! 😉
Ingrediente
- 5 albusuri
- 5 linguri zahar (pudra)
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 lingura cacao neagra
- esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 2-3 mere (in functie de marimea lor, atat cat sa acoperiti toata suprafata prajiturii)
Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun merele curatate de coaja si taiate cubulete pe toata suprafata compozitiei pentru blat.
Se da la cuptor la foc mediu (150 – 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.
Prajitura din albusuri cu mere se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
20 comentarii
O foarte binevenita reteta.Multumesc.
multumesc Olivia 🙂
Ar fi destul de dietica aceasta prajiturica, am de-a albusuri…ms. pentru reteta, acum stiu ce sa fac cu ele :)))
ma bucur cand pot fi de ajutor 😉
Multumesc!
Arata foarte bine !
multumesc 🙂
Are ceva dacă nu pun zahăr pudra ci simplu?
Nu, doar ca trebuie sa bati albusurile pana se nu se mai simt granule de zahar
astazi am sa o fac,sa vad cum iese. o sa pun merele taiate felii ca pt tarta.are cv?
Se pot pune si felii 😉
Super,am găsit o rețetă care ma salvat,am 10 albușuri in congelator și nu știam ce să fac cu ele,azi fac această rețetă minunată,mersi Miha pentru rețetă
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Multumesc
Foarte pufoasa!!!
Eu am asezat merele taiate felii intre cele doua straturi de aluat. A iesit super! Nu M apucat sa fotografiez…deja s-a mancat!!!
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Am facut prajitura,a iesit foarte buna.Eu am taiat merele feliute, le-am stropit cu zeama de lamaie,un pic de zahar si scortisoara macinata.
Super! 😉
Buna
Am incercat-o si e delicioasa!
Recomand!
Multumesc pt reteta#
Si eu multumesc! 🙂
Super idee !Felicitari !