Prajitura din albusuri cu mere

de Miha
469 vizualizări
Prajitura de casa cu mere

De ce sa arunci albusurile ramase de la alte preparate daca poti face o prajitura din albusuri absolut delicioasa? Chiar daca nu o vei prepara atunci pe loc, pune-le intr-o caserola si baga-le la congelator. Cand iti vine cheful de ceva dulce si bun, le decongelezi si pregatesti ori o prajitura din albusuri ori un chec pufos 😉

Pentru prajitura din albusuri cu mere am folosit reteta de la prajitura din albusuri cu visine 😉 Asadar, puteti folosi orice fructe aveti in casa si va plac voua intr-o prajitura 😉 Nici varianta cu nuca nu e de lepadat, sa stiti! 😉

Prajitura de casa cu mere

 

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere (in functie de marimea lor, atat cat sa acoperiti toata suprafata prajiturii)

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun merele curatate de coaja si taiate cubulete pe toata suprafata compozitiei pentru blat.

Se da la cuptor la foc mediu (150 – 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Prajitura din albusuri cu mere se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

olivia 14 iunie 2016 - 15:32

O foarte binevenita reteta.Multumesc.

Răspuns
Miha 15 iunie 2016 - 21:17

multumesc Olivia 🙂

Răspuns
Anastasia 14 iunie 2016 - 19:47

Ar fi destul de dietica aceasta prajiturica, am de-a albusuri…ms. pentru reteta, acum stiu ce sa fac cu ele :)))

Răspuns
Miha 15 iunie 2016 - 21:17

ma bucur cand pot fi de ajutor 😉
Multumesc!

Răspuns
Flavius 27 august 2016 - 20:35

Arata foarte bine !

Răspuns
Miha 28 august 2016 - 16:38

multumesc 🙂

Răspuns
Cristina 9 septembrie 2016 - 15:45

Are ceva dacă nu pun zahăr pudra ci simplu?

Răspuns
Miha 9 septembrie 2016 - 15:57

Nu, doar ca trebuie sa bati albusurile pana se nu se mai simt granule de zahar

Răspuns
gabriela 4 ianuarie 2017 - 9:50

astazi am sa o fac,sa vad cum iese. o sa pun merele taiate felii ca pt tarta.are cv?

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2017 - 18:53

Se pot pune si felii 😉

Răspuns
Veronica 6 iulie 2017 - 7:03

Super,am găsit o rețetă care ma salvat,am 10 albușuri in congelator și nu știam ce să fac cu ele,azi fac această rețetă minunată,mersi Miha pentru rețetă

Răspuns
Miha 6 iulie 2017 - 8:43

ma bucur ca ti-a placut 🙂
Multumesc

Răspuns
Cristina 2 ianuarie 2018 - 22:08

Foarte pufoasa!!!

Răspuns
Cristina 2 ianuarie 2018 - 22:18

Eu am asezat merele taiate felii intre cele doua straturi de aluat. A iesit super! Nu M apucat sa fotografiez…deja s-a mancat!!!

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2018 - 13:49

Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

Răspuns
Tanasa Simona 31 martie 2018 - 14:34

Am facut prajitura,a iesit foarte buna.Eu am taiat merele feliute, le-am stropit cu zeama de lamaie,un pic de zahar si scortisoara macinata.

Răspuns
Miha 31 martie 2018 - 19:13

Super! 😉

Răspuns
Amalia 20 octombrie 2018 - 21:35

Buna
Am incercat-o si e delicioasa!
Recomand!
Multumesc pt reteta#

Răspuns
Miha 21 octombrie 2018 - 8:18

Si eu multumesc! 🙂

Răspuns
Speranta 12 decembrie 2018 - 16:43

Super idee !Felicitari !

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: