Tofu n-am mai incercat pana acum si pot sa spun ca am avut o experienta neasteptat de buna, ba chiar inedita :)) De obicei ma feresc de afumaturi, dar de data aceasta am luat tofu afumat, fara sa-mi dau seama. Si pentru ca nu prea stiam cum sta treaba cu tofu, am tot cautat pe net o reteta care sa se apropie mult de gusturile mele. Si-am gasit la Teo!
Ingrediente
- 250 g paste fusilli proaspete
- 300 g tofu afumat in saramura
- 2-3 linguri ulei de masline
- Sosul pentru salata:
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingura mustar
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare si piper dupa gust
- In plus:
- amestec de baby spanac si rucola
- rosii cherry
Mod de preparare Salata cu paste si tofu:
Scurgem tofu de saramura si stergem bine cu un prosop absorbant, pentru a elimina excesul de lichid.
Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si prajim pe toate partile tofu taiat cubulete.
Intre timp punem si pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece.
Preparam si sosul pentru salata amestecand bine toate ingredientele. In functie de gust se poate pune mai mult ulei sau zeama de lamaie si se pot adauga diverse ierburi aromate.
Amestecam toate ingredientele intr-un castron si gata salata delicioasa!
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Bun,foarte bun!