Pentru azi va propun o reteta de tarta cu branza, pe care eu am „imbogatit-o” cu putina ciocolata :)) Stiam ca astfel n-o sa dau gres in fata piticilor, dar voi puteti pune chiar si niste fructe de sezon, ma gandesc ca nu poate fi decat delicioasa.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 75 g zahar
- 300 g faina
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- Pentru umplutura:
- 700 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 2 oua
- 100 g ciocolata amaruie
- cateva linguri de smantana (doar daca este absolut necesar)
- esenta de rom
Mod de preparare Tarta cu branza dulce:
Aluat:
Intr-un vas se amesteca bine branza cu laptele, uleiul, zaharul si un praf de sare. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in crema de branza si se framanta, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Umplutura:
Intr-un castron amestecam cu mixerul vertical branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. Daca branza este mai uscata se pot adauga 2 linguri de smantana, atat cat sa obtinem o compozitie cremoasa. La sfarsit incorporam ciocolata rasa, amestecand usor.
Intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, ridicand si pe peretii tavii. Cam 2/3 din aluat sunt suficiente. Se toarna deasupra crema de branza si se niveleaza.
Restul de aluat se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se repartizeaza uniform pe toata suprafata tartei.
Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute, pana aluatul se rumeneste usor. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
6 comentarii
Sigur ca trebuia si putina ciocolata :))) arata suuuper, asa „carnoasa”!
Foarte buna!
Se ve fantastica.
Saludos
Foarte buna si gustoasa. Sa ai un week-end placut!
Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire :)) glumesc , draga Mihule , tu stii ca te admir si te pretuiesc .
Duminica frumoasa !
Ce frumoasa e!