Mere prajite cu nuca si caramel

de Miha
20 vizualizări

Un desert foarte usor de facut si dupa care veti avea privirea vinovata a celui ce-a mancat prea mult. :))))

* 2 oua
* 100 g zahar
* 125 g iaurt
* 3 linguri unt topit
* 150 g faina
* 1 lingurita praf de copt

Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane.

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

* Pentru sosul caramel:

* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
* 4 mere
* nuci taiate bucati

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele le curatam si le scoatem cotoarele. Le taiem felii cam de 1 cm grosime. In functie de cat sunt de dulci presaram sau nu cu zahar, apoi cu scortisoara.

Compozitia pentru aluat o punem intr-o farfurie si tavalim feliile de mar pe ambele parti. Le punem la prajit intr-o tava de teflon unsa cu putin ulei.

Se scot pe un servet absorbant daca este nevoie, dupa care se stopesc cu sosul caramel din belsug si se presara cu nuca bucati (rupta cu mana).

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

www.bucataria-sylviei.ro 18 februarie 2010 - 22:12

Excelent arata !!!Imi place f mult o sa le testez si eu , pupici .

Răspuns
Daniela 19 februarie 2010 - 7:51

Eu ma simt vinovata, numai ca m-am uitat… Da, pentru ca mi-am imaginat gustul si deja am pus ceva pe unde nu trebuia, adica citeva g in plus la kg mele… of, of…

Răspuns
vasari 19 februarie 2010 - 8:26

Miha, arata bestial ! Si ziceam ca azi e ultima zi de dulciuri… Inseamna ca trebuie sa le fac deseara ! :))

Răspuns
pansy 19 februarie 2010 - 14:07

grozava reteta ta.s-a marcat

Răspuns
ANCA 19 februarie 2010 - 18:47

Mihaaa yamyyyy ce bunatate 🙂 superrrr

Răspuns
Naina 20 februarie 2010 - 7:37

O reteta foarte delicioasa Miha, si usor de facut…neaparat trebuie incercata. Bravo!

Răspuns
ellis 20 februarie 2010 - 18:11

Trebuie sa fie fff bune! merita incercata reteta!

Răspuns
Cristina 20 februarie 2010 - 19:29

Super blog! Eu cand mai slabesc? Imi place la nebunie sfatul pentru slabit din header. Am ras de m-am prapadit.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: