* 200 g aluat foietaj
* 500 g file de porc
* 2 linguri mustar
* boia de ardei
* rozmarin
* cimbru
* 3-4 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza.
Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Scoatem carnea din folie si o punem intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si o prajim usor pe toate partile.
Scoatem pe un prosop absorbant si lasam la racit.
Foaia de aluat de foietaj, o intindem putin cu sucitorul, daca mai este nevoie. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.
Bucata de carne o punem pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Incepem sa „impletim” fasiile de alaut, aducand cate o fasie peste bucata de carne, suprapunandu-le, sa nu se desfaca. La sfarsit va arata ca o impletitura in 3 🙂
Ungem cu galbenus de ou, presaram cu susan
si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si carnea este gata.
Se serveste cald cu garnitura de patate duchesse.