Inghetata de vanilie |
* 3 galbenusuri
* 100 g zahar
* 500 ml lapte
* 250 ml frisca
* 1 lingura esenta de vanilie
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe compozitia pana incepe sa capete consistenta. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca.
Se da la congelator pentru cateva ore. Dupa cca 1 ora se scoate si se mixeaza energic pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza, dupa care se lasa la congelator pana la congelarea completa.
2 comentarii
Frisca este vegetala?
Frisca trebuie batuta?
Am mai incercat inghetata de lapte si a esit super, doar ca pt. copil trebuia mai dulce, asa mi s-a spus.
Multumesc!
Buna Paula.
Frisca este naturala, din smantana pentru frisca si am batut-o inainte de a incorpora in crema de galbenusuri (se vede si in poza) Dar o poti pune si nebatuta, dupa cum doresti.
In ceea ce priveste inghetata de lapte, dupa gustul nostru a fost suficient de dulce, dar daca voi preferati mai dulce de atat mai poti adauga zahar. Gusta si pune atat cat consideri ca e necesar. 🙂