Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cremos

Cheesecake cremos

Am pornit catre bucatarie cu gandul la  reteta de cheesecake vazuta la Natalia, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala… Na, am si eu un defect. :))))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 ou
  • * 75 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 25 g ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 200 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g lapte condensat
  • * 100 g zahar
  • * 150 g crema de branza Almette
  • * 350 g branza grasa de vaci
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 3 oua
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru laptele condensat:
  • * 90 g lapte praf
  • * 50 ml apa fierbinte
  • * 30 g zahar
  • * 40 g miere
  • * 40 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * 250 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Cheesecake cremos:

Blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Aluat fraged pentru cheesecake

Umplutura:

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.

Compozitie cheesecake

Lapte condensat:

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.

Cheesecake

Cheesecake cremos

Cheesecake ornat cu frisca

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata foarte bine! Si e foarte fina si crema.

  2. Multumesc Cristina!
    E foarte bun acest cheesecake. Daca il vei incerca vreodata o sa-mi dai dreptate. 😉

  3. Jose, am facut o greseala la moderarea comentariilor si am sters mesajul tau. N-a fost cu intentie, imi cer scuze.
    Iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri. 🙂

  4. Arata super cheesecake-ul tau Miha!!! Foarte fin si elegant! Merci de vizite si comentarii. Iti doresc o saptamana frumoasa de toamna si succes la bucatarit.Te imbratisez cu mult drag!

  5. Arata foarte bine, as minca din ia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: