Cheesecake cremos

de Miha
436 vizualizări
Cheesecake cremos

Am pornit catre bucatarie cu gandul la  reteta de cheesecake vazuta la Natalia, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala… Na, am si eu un defect. :))))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 ou
  • * 75 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 25 g ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 200 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g lapte condensat
  • * 100 g zahar
  • * 150 g crema de branza Almette
  • * 350 g branza grasa de vaci
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 3 oua
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru laptele condensat:
  • * 90 g lapte praf
  • * 50 ml apa fierbinte
  • * 30 g zahar
  • * 40 g miere
  • * 40 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * 250 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata

Mod de preparare Cheesecake cremos:

Blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Aluat fraged pentru cheesecake

Umplutura:

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.

Compozitie cheesecake

Lapte condensat:

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.

Cheesecake

Cheesecake cremos

Cheesecake ornat cu frisca

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Cristina 6 septembrie 2010 - 11:53

Arata foarte bine! Si e foarte fina si crema.

Răspuns
Miha 6 septembrie 2010 - 12:59

Multumesc Cristina!
E foarte bun acest cheesecake. Daca il vei incerca vreodata o sa-mi dai dreptate. 😉

Răspuns
Miha 6 septembrie 2010 - 13:03

Jose, am facut o greseala la moderarea comentariilor si am sters mesajul tau. N-a fost cu intentie, imi cer scuze.
Iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri. 🙂

Răspuns
DAVELLA 6 septembrie 2010 - 19:28

Arata super cheesecake-ul tau Miha!!! Foarte fin si elegant! Merci de vizite si comentarii. Iti doresc o saptamana frumoasa de toamna si succes la bucatarit.Te imbratisez cu mult drag!

Răspuns
Bianka 7 septembrie 2010 - 7:38

Arata foarte bine, as minca din ia

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: