Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie cu zmeura

Inghetata cu zmeura

Toti cei din familia mea iubesc inghetata de casa, de la mic la mare. Fiecare are cate o alta preferinta in ceea ce priveste aromele, asa ca prin rotatie incerc sa-i multumesc pe fiecare. Astazi o sa va arat preferinta fetelor, inghetata cu vanilie si zmeura 😉

Pentru aceasta reteta am vrut neaparat sa testez din nou indulcitorul Green Sugar. Nu este nicio diferenta in privinta gustului, asa ca am mancat-o toata, cu toata convingerea ca mancam o inghetata buna si sanatoasa 🙂

Inghetata cu zmeura

Inainte de a trece la reteta propriu-zisa va reamintesc ca va puteti inscrie la concurs AICI. Castigatorul se va putea convinge ca Green Sugar este bun si sanatos 😉

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie
  • zmeura
loading...

Mod de preparare Inghetata cu vanilie si zmeura:

Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20 de minute, pana cand inghetata se va intari. Adaugam zmeura si procesam in continuare, timp de cca 10-15 minute.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! 😉

inghetata de vanilie cu zmeura

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Delicioasa inghetata.. pe gustul meu, ca doar sunt fata si eu 🙂 O masina de inghetata mi-ar cam trebui si mie 🙂

  2. Perfect pentru caldura care urmeaza sa vina

  3. Intr-adevar foarte buna pentru o zi torida de vara

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: