Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura

Tort cu crema mascarpone si zmeura

Dragilor, iata ca azi provocarea ce am lansat-o cu ceva vreme in urma s-a intors la mine. Chiar de nu s-ar fi intors tot as fi facut eu ceva bun cu indulcitorul Green Sugar pentru ca fetele m-au convins… Numai sa vedeti ce bunatati au pregatit!

Gabi:

Iuliana:

Adina:

Timea:

Eu ma alatur lor cu aceasta reteta de tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura

Tort cu crema mascarpone si zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 intaritor de frisca (daca este absolut necesar)
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 250-300 g zmeura (congelata)
  • 100 g indulcitor Green Sugar
  • 10 g gelatina
  • Pentru bordura de ciocolata:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri lapte
loading...

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 2 felii.

Jeleul de zmeura:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Zmeura se pune intr-un vas si se presara cu indulcitorul Green Sugar. Se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata, apoi se pune la foc mic si se fierbe 5 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se trece printr-o sita, pentru a elimina semintele. Daca nu va deranjeaza acest aspect puteti omite aceasta etapa. Se lasa la racit.

Crema de mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana devine ferma.

Separat mixam mascarponele cu restul de indulcitor, apoi amestecam cele doua compozitii. Initial am vrut sa pun esenta de vanilie, pentru aroma. M-am razgandit si am pus 5 linguri din compozitia pentru jeleu (racita, dar nu inchegata) Crema a capatat o aroma subtila de zmeura si o culoare frumoasa 😉

Am pus crema intre cele 2 blaturi ce le-am insiropat cu putin lapte indulcit si aromat cu esenta de vanilie.

Bordura de ciocolata:

Se masoara o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Se intinde ciocolata pe toata suprafata hartiei. Cu grija se infasoara hartia de copt in jurul tortului. Se toarna deasupra si compozitia pentru jeleu, racita si usor inchegata. Se da tortul la rece, pana se intareste bordura de ciocolata. Se inlatura cu grija hartia de copt si se orneaza tortul cu zmeura.

Pofta buna! 😉

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

La sfarsit, haideti sa facem si un mic concurs. O cana frumoasa de cafea si 50 de stick-uri cu indulcitor Green Sugar vor ajunge la unul dintre voi.

Ce trebuie sa faceti?

  • sa dati share acestei postari pe pagina voastra de facebook.
  • sa lasati un comentariu la aceasta postare cu numele vostru si linkul la share
  • desemnarea castigatorului se va face prin random.org si il voi anunta cel tarziu in data de 11.05.2015, aici si pe pagina de facebook
  • premiul va fi expediat doar la o adresa de pe teritoriul Romaniei.

Succes!

UPDATE 11.05.2015

Castigatorul premiului de la Green Sugar este…

Felicitari Simona si multumesc tuturor de participare.

random

cana cafea

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

36 Comentarii

  1. Eu vreau sa castig tortul! :))))

  2. Panazan bianca raluca says:

    nu merge sa dau share…nu stiu de ce 🙁

  3. Panazan bianca raluca says:

    Panazan Bianca Raluca https://www.facebook.com/bya.ralu/posts/957227720984448?pnref=story
    Astept premiul si tortul :))) e perfect! :X

  4. Tare bine arata!

  5. Claudia says:

    Eu ma inscriu si la concurs dar si la o felie de tort.
    https://www.facebook.com/claudia.baban.3/posts/10204202597811222?pnref=story

  6. anca boghean says:

    Nu cred ca am pus link-ul care trebuie!

  7. ela2015 says:

    Arata foarte bine si prezentarea e pe masura! >:D<

    LIKE&SHARE Gabi Astancai

    https://www.facebook.com/gabi.astancai/posts/10205629341665720?pnref=story

  8. Georgescu Simona says:

    Multumesc pt premiu!!

  9. foarte tare si foarte bun

  10. Un tort super gustos si bun!

  11. Mmm..ce bine arata!

  12. Nu cumva e mai nociv pentru organism întăritorul ăla de frișcă decât zahărul înlocuit cu Green Sugar???

  13. Foarte buna si racoritoare. Eu am pus si cateva fructe si a iesit si mai si.

  14. O reteta delicioasa pe care abia astept sa o incerc! deja se afla pe frigiderul meu langa deserturile mele preferate 🙂

  15. Mmmmm… O reteta ce suna extrem de apetisant! Abia astept sa o incerc!

  16. Arata super! O sa incercam si noi reteta! Multumim 😀

  17. MAAAAAAAAAAAAAAAAAAMĂ, cum arată! Merită să te-nsori și numai ca să „pățești” câte-o chestie d-asta, măcar duminica… 😀

  18. Marc Camelia says:

    As vrea sa stiu daca pun zahar , cantitatea e aceeasi?

  19. Excelent pentru o aniversare, asta o sa fac de ziua mea!

  20. Olivia says:

    Ma gandesc sa pregatesc reteta intr-o tava cu diametrul 26cm.Cred ca trebuie dublate cantitatile pentru blat,crema si jeleu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]