Nu se poate sa fim in plin sezon si sa nu facem o inghetata de capsuni 😉 De data aceasta am facut inghetata de vanilie cu capsuni, o inghetata fara oua si a iesit la fel de buna si cremoasa. De mare ajutor la acest aspect este si masina de inghetata si inca o data ma felicit pentru investitia facuta 😀
INGREDIENTE
- 3 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 200 ml smantana pentru frisca
- 400 ml lapte
- esenta de vanilie
- 300 g capsuni + 2 linguri zahar
Mod de preparare Inghetata de vanilie cu capsuni:
Capsunile le-am lasat de cu seara in frigider presarate cu zahar. A doua zi le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama lasata.
- Cu siropul lasat de capsuni am preparat o limonada 🙂
Amidonul si zaharul se amesteca, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.
Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, apoi capsunile facute piure.
Se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari.
- In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compoziti. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.
Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.
Pofta buna! ?
2 comentarii
Cum va iesi inghetata fara amidon?
iese bine si fara amidon 🙂