Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni

Nu-mi place vara cand e foarte cald, dar o iubesc atunci cand incep sa apara capsunile si ciresele. Se intampla uneori sa cumpar mai mult decat putem noi manca si atunci le transform in cate-un desert delicios, numa’ bun de savurat la o cafea cu prietenii 😉

Prajitura cu capsuni ce v-am adus-o azi este una foarte simpla si rapida, nu aveti de nevoie de cine stie ce ingrediente si se poate prepara cu orice alte fructe aveti si va plac.

Prajitura de casa cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Prajitura cu capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitie. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.

  • Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta

Compozitia o rasturnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam frumos, apoi punem capsuni taiate bucati pe toata suprafata.

Prajitura pufoasa cu capsuni

Dam tava la cuptor, la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu capsuni se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Cand s-a racit bine se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura cu capsuni de casa

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Eu fac in varianta de post, fara oua, si iese foarte buna. Folosesc ulei de cocos. Se pot pune orice fel de fructe.

  2. ina says:

    eu am facut pt prima data insa am folosit piersici din compot…a fost super delicioasa si foarte usor de facut 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: