Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni

Nu-mi place vara cand e foarte cald, dar o iubesc atunci cand incep sa apara capsunile si ciresele. Se intampla uneori sa cumpar mai mult decat putem noi manca si atunci le transform in cate-un desert delicios, numa’ bun de savurat la o cafea cu prietenii 😉

Prajitura cu capsuni ce v-am adus-o azi este una foarte simpla si rapida, nu aveti de nevoie de cine stie ce ingrediente si se poate prepara cu orice alte fructe aveti si va plac.

Prajitura de casa cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • capsuni

Mod de preparare Prajitura cu capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitie. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.

  • Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta

Compozitia o rasturnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam frumos, apoi punem capsuni taiate bucati pe toata suprafata.

Prajitura pufoasa cu capsuni

Dam tava la cuptor, la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu capsuni se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Cand s-a racit bine se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura cu capsuni de casa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Eu fac in varianta de post, fara oua, si iese foarte buna. Folosesc ulei de cocos. Se pot pune orice fel de fructe.

  2. ina says:

    eu am facut pt prima data insa am folosit piersici din compot…a fost super delicioasa si foarte usor de facut 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]