Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema mascarpone si capsuni

Rulada cu crema de capsuni

Astazi am adus o noua reteta cu capsuni, ca doar ele-s vedetele acum 🙂

O rulada cu crema de mascarpone si capsuni, perfecta pentru o duminica in familie. Eu am lasat-o simpla, dar se poate orna cu frisca sau ciocolata alba daca vreti sa-i dati un aer mai festiv.

Rulada cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema mascarpone cu capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema mascarpone si capsuni:

Blat rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Crema mascarpone cu capsuni:

Capsunile peste care am presarat zaharul se paseaza cu blenderul vertical. Piureul astfel obtinut se pune la foc mic. Se fierbe pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin si se pune gelatina hidratata in prealabil in cateva linguri cu apa rece.

In piureul de capsuni bine racit se incorporeaza mascarponele si frisca batuta cu zaharul vanilat. Se mixeaza pana la omogenizare.

Piure de capsuni cu mascarpone

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de capsuni in strat uniform.

Cum se face rulada cu capsuni

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete.

Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Rulada cu capsuni

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Diana says:

    Ce bine arata … 🙂

  2. Arata pur si simplu minunat!

  3. Arata exceptional 🙂 Cat despre compozitie, ati incercat sa faceti aceasta rulada si cu alta crema? Nu capsuni, poate alte fructe sau ciocolata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: