Inghetata cu ciocolata si nuca

de Miha
479 vizualizări
Inghetata de casa cu ciocolata si nuca

Ce ziceti? Ne rasfatam cu o inghetata cu ciocolata si nuca? E prea cald si inghetata mult prea buna ca sa ma puteti refuza. :)))

Va doresc tuturor un week-end racoros si linistit.

Inghetata de casa cu ciocolata si nuca

 

Ingrediente

  • Pentru pasta de nuca:
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • Pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 1 foaie de napolitana
  • 3 linguri dulceata de capsuni

Mod de preparare Inghetata cu ciocolata si nuca:

Pasta de nuca:

Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.

Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.

Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu compozitie.

  • Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. 🙂

Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.

  • Puteti folosi orice altfel de gem sau dulceata va place.
  • Dulceata avand fructe intregi am pasat-o mai intai cu mixerul vertical.

Dulceata o punem intr-o craticioara si o incalzim, atat cat sa devina lichida. Asa calda, o intindem peste foaia de napolitana. Lasam putin sa se racoreasca, timp in care vom taia PET-ul si vom scoate inghetata. O punem pe foaia de napolitana si rulam.

Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

gaby_d 23 iulie 2011 - 7:53

Emoticon_cu _lingurita_pregatita!:D

Răspuns
VicainCucina 23 iulie 2011 - 8:18

vreau si eu!!!!!!!!! super super tare !!!

Răspuns
ghiocel07 23 iulie 2011 - 8:23

O minunatie si o idee ingenioasa cu sticla. Dar cum ai rulat napolitana fara sa se rupa?

Răspuns
Miha 23 iulie 2011 - 8:31

Gabi, te astept! 😉 Cu tot cu lingurita! :))

Răspuns
Miha 23 iulie 2011 - 8:32

Multumesc Vica! :*

Răspuns
Miha 23 iulie 2011 - 8:33

Ghiocel, foaia de napolitana se inmoaie de la dulceata calda si se ruleaza foarte usor. 😉

Răspuns
minoki 23 iulie 2011 - 8:55

Eu la ce ora sa vin?

Răspuns
Miha 23 iulie 2011 - 9:03

Mino, poti veni acu si ma ajuti si la curatenie. :))) Sau poti veni diseara mai pe racoare. :)))

Răspuns
Livia 23 iulie 2011 - 9:51

Voi incerca si eu varianta asta de inghetata la sticla, arata prea bine!

Răspuns
Liana10 23 iulie 2011 - 9:57

Moamaaaa, e mortala! portia mea unde-i?? 😉

Răspuns
minoki 23 iulie 2011 - 10:03

Miha, prefer mai pe seara pe racoare la o portie de inghetata.Da’ fara curatenie!!!

Răspuns
Danutza 23 iulie 2011 - 10:26

Mmmm, yummmi … ce pofta am de o inghetata buuuna! Arata delicios!

Răspuns
sarah 23 iulie 2011 - 10:59

eu vin fara lingura ca pot manca si cu mana ..da stiu,oroare!!!!blasfemieeee!ba bine ca nu.arata de nota 10 sau mai bine 10+
pupicei Miha si un week-end minunat!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 23 iulie 2011 - 11:49

Cred ca este super buna.Am facut si eu,dar alta reteta de inghetata ,si in sticla mare.Dar nu ma supar daca imi dai si mie.

Răspuns
Daniela 23 iulie 2011 - 13:11

Vreau si eu o feliuta, n-am foi de napolitana si nici nuci ca sa ma rasfat ca tine… Pot sa iau si umbreluta, ca la mine a venit ploaia ???

Răspuns
Alice 23 iulie 2011 - 13:17

super…vreau si eu….
poate le fac si eu alor “inghetata in pet”
apropo cred ca gaby ar trebi sa scoata trademark pentru “inghetata la pet ” :)) va pup de amindoua

Răspuns
Andreea 23 iulie 2011 - 13:55

Ingenios de-a dreptul! Superba inghetata ta!Pup cu drag, Miha!

Răspuns
gaby_d 23 iulie 2011 - 15:24

Alice, in cazul asta si pentru invelisul de napolitana. Ca nu-mi ajungea pandispanul pentru doua si tot m-am gandit..si m-am gandit cu ce s-o imbrac :))
Deci, cui ma adresez, de unde ridic banii?:))))))

Răspuns
Bianka 23 iulie 2011 - 15:52

Minunat

Răspuns
TeoBucatar 23 iulie 2011 - 16:36

Impecabil!Ca de obicei!

Răspuns
Simona Patras 23 iulie 2011 - 16:48

Vreau si eu !!!!
Arata superb!!!!!!

Răspuns
Juani-la cocina de xua 23 iulie 2011 - 17:05

Una idea genial, el corte se ve muy bonito.Lo copio todo para disfrutarlo, que con el calor que hace aquí, este helado nos viene de perlas. Un saludo.

Răspuns
alexandru 23 iulie 2011 - 22:04

Mereu ma surprinzi in mod placut si ma bucuri!
Am trecut inghetata asta pe lista de …TO DO! Curand sper! Daca nu reusesc eu sa gasesc timp i-o “solicit” mamei!:))
I-am facut si reclama postand linkul pe forumul Elle, a fost o reactie spontana, imediat dupa ce-am vazut reteta!
Te pup!

Răspuns
Licuta Marin 24 iulie 2011 - 6:49

Arata grozav!!!O feliuta e binevenita pe caldura asta!…Pupici!

Răspuns
catkitchen 24 iulie 2011 - 15:22

offf , eu nu ma omor dupa inghetata :(:( …. dar a ta arata minunat!!!

Răspuns
Haplea 24 iulie 2011 - 15:54

Minunata inghetata.Nota 10 plus.

Răspuns
maria mihalache 24 iulie 2011 - 17:07

Cum sa refuz o asa bunaciune?…………….multumesc , e tare buna si binevenita.

Răspuns
alinutzika 9 august 2011 - 21:15

imi lasa gura apa…..delicios

Răspuns
Anonymous 29 august 2011 - 9:07

nu am inteles partea cu napolitana!cum o rulam?

Răspuns
Miha 29 august 2011 - 9:34

Foaia de napolitana se unge cu gemul cald, se pune inghetata pe un capat si se ruleaza. Foaia se inmoaie de la gemul cald si se ruleaza foarte frumos.

Răspuns
Miha 29 august 2011 - 9:35

Dragelor… se pare ca pe aici am uitat sa mai trec. 🙁 Mii de scuze, n-a fost cu intentie. Va multumesc mult si va pup cu drag pe toate. :*

Răspuns
Geanina Ciobanu 21 iulie 2013 - 14:44

Delicioasa :-bd

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: