Retete de prajituri / Torturi

Tort cu visine

Tort cu visine

Un tort cu visine atat de bun… Cu blat pufos si gust dulce acrisor… mmm… este irezistibil.

Eu am folosit visine din compot… Eheeee, daaa…am facut si compot de visine :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna :)))

Tort cu visine si frisca

Ingrediente

  • 1 borcan 800 g compot de visine
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Tort cu visine:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat

Cum se face tortul cu visine

si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Tort cu visine

Sursa de inspiratie

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Ce bun e!!!
    Ce dor mi-e de aroma lui :D.
    Eu mai am visine la congelator, cred ca-l repet cand vine mama.

  2. Que maravilla, te ha quedado preciosa.

    Saludos

  3. Waw ce bine arata !

  4. wow ce bine arata!!! as lua o feliuta ,mmm ce pofta mi-ai facut!

  5. foarte fain.contrastul de culori e super.pup

  6. Am zis ca nu mai intru sa vad minuni cu visine dar…n-am rezistat tentatiei…Arata minunat si visinile cu frisca….ma innebunesc!!!
    Iti doresc o saptamana minuanata!!!!

  7. Miaho iti amintesc periodic ca acusi vine ziua mea! Te pooop!

  8. as manca si eu o feliuta!

  9. Ce bine ar merge o feliuta langa cafea.
    O zi frumoasa!

  10. Ma tot uit la poze si ma gandesc: cat de buun trebuie sa fie!! Uneori urasc internetul, doar iti starneste pofta si nici macar sa-l adulmeci n-ai cum:))

    In concluzie: yummmi! Arata deosebit!

  11. wowow. super
    o a incerc

  12. La cit sint de obosita la ora asta, tare mi-as infige furculita intr-o feliuta visinoasa… Arata apetisant tortul, dar eu ma multumesc cu o feliuta… unde e ?!!!!!

  13. Daniela, hai s-o cautam amandoua :)))). Da’ furam cate doua, da?@:)))

  14. Cat de buuun trebuie sa fie,minunata combinatia!pupici!

  15. Foarte frumos executat!De gustos nu incerc sa-mi imaginez ca mi se face pofta!

  16. Minunat

  17. Superb !!!

  18. Fascinatie pura…arta faci tu Miha !!!!

  19. Vreau si eu , arata super! puup!

  20. Ce bine arata tortul asta! Acum ma provoci sa fac si compot de visine, ca in sfarsit am si eu :))

  21. Ce frumusete de tort!

  22. O frumusete racoritoare!!!!!

  23. Superb arata, ca tot ce faci tu !

  24. Arata minunat si sunt sigura ca este bun!

  25. Am facut si noi acest tort si ne-a placut foarte mult. Acum vrem sa incercam ceva cu nuca in blat

    • Ma bucur tare mult ca v-a placut! Sper sa gasiti aici si ceva cu nuca in blat, sa fie pe placul vostru! 😉

  26. Vai,vai,vai cat este de bun !:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: