Reteta Inghetata cu ciocolata
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- 100 g zahar
- 150 g ciocolata amaruie
- esenta de vanilie
Mod de preparare Inghetata cu ciocolata:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia, pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot, turnam peste crema de galbenusuri. Lasam la racit. Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata 🙂
Dupa ce s-a racit bine, adaugam frisca batuta si omogenizam.
Dam la congelator pentru 1 ora -1 ora si jumatate. Mixam din nou, sa spargem acele de gheata si dam din nou la congelator, pana la congelarea completa.
6 comentarii
ce de inghetate stii sa faci!toate una si una!o zi buna!pupici!
Alison,asa de mult de place inghetata incat am inceput sa visez la o masina de inghetata. 🙂
pai ,nimic mai simplu…am vazut si in oras si la electrobazar!eu voiam asta iarna,acum mi-a trecut…
Numai bunati aici pe la tine…Am gustat din coltul din stinga si fost delicios…Salutari din Hamburg Cami
Alison,erau si pazite? :)))
Buna Cami! Ma bucur ca ai trecut pe la mine si mai ales ca ti-a placut ce-ai gasit! Cu mare placere te voi servi cu cate ceva cand o sa mai vii! 😉