Prajitura cu branza si caise

de Miha
56 vizualizări
Prajitura cu caise

Reteta Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu caise

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 2 cani faina
  • 100 g unt topit
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • caise

Mod de preparare Prajitura cu branza si caise:

Blat:

Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic, nelipicios. Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.

Umplutura:

Branza o mixam impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si frisca lichida, pana obtinem o crema fina.

Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.

Adaugam umplutura de branza si caisele taiate in jumatati.

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.

O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet, portionam si pudram cu zahar.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

alison 2 august 2009 - 5:46

hmmm!ce-mi place cum stau caisele rasturnate-suparate!

Răspuns
Miha 2 august 2009 - 11:20

Eu cred ca erau rusinoase,ca s-au ascuns in branza! :)))

Răspuns
Ady 3 septembrie 2009 - 13:31

Minunata reteta!!!! trebuie incercata.MMMMM…MMM

Răspuns
Miha 3 septembrie 2009 - 19:40

Multumesc Ady!

Răspuns
Larisa 13 octombrie 2009 - 16:30

Buna,Mihaela! Tocmai am scos din cuptor aceasta minunata prajitura! Compozitia de branza este atat de buna ca nu ma mai puteam opri din gustat! Era cat pe ce sa raman fara! Din pacate nu am avut caise,dar a iesit super si asa! Multumesc pt ideile minunate pe care ni le oferi!
Cu drag,Larisa(din Iasi!}

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 16:35

Larisa, draga mea ieseanca, ma bucur tare mult ca v-a placut! Data viitoare poti inlocui caisele cu visine (se gasesc de cumparat congelate,asta daca n-ai pus tu deja la congelator) sau cu fructe uscate (stafide, caise)

O seara buna!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: