Reteta Prajitura cu branza si caise
Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 1 ou
- 2 cani faina
- 100 g unt topit
- 100 g zahar
- un praf de sare
- Pentru umplutura avem nevoie de:
- 500 g branza de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 3 oua
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- caise
Mod de preparare Prajitura cu branza si caise:
Blat:
Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic, nelipicios. Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.
Umplutura:
Branza o mixam impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si frisca lichida, pana obtinem o crema fina.
Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.
Adaugam umplutura de branza si caisele taiate in jumatati.
Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.
O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet, portionam si pudram cu zahar.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
6 comentarii
hmmm!ce-mi place cum stau caisele rasturnate-suparate!
Eu cred ca erau rusinoase,ca s-au ascuns in branza! :)))
Minunata reteta!!!! trebuie incercata.MMMMM…MMM
Multumesc Ady!
Buna,Mihaela! Tocmai am scos din cuptor aceasta minunata prajitura! Compozitia de branza este atat de buna ca nu ma mai puteam opri din gustat! Era cat pe ce sa raman fara! Din pacate nu am avut caise,dar a iesit super si asa! Multumesc pt ideile minunate pe care ni le oferi!
Cu drag,Larisa(din Iasi!}
Larisa, draga mea ieseanca, ma bucur tare mult ca v-a placut! Data viitoare poti inlocui caisele cu visine (se gasesc de cumparat congelate,asta daca n-ai pus tu deja la congelator) sau cu fructe uscate (stafide, caise)
O seara buna!