Inghetata cu caramel |
* 3 galbenusuri
* 200 g zahar
* 150 g mascarpone
* 350 ml lapte
* 50 g unt
* 50 ml + 250 ml frisca lichida
100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.
In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta.
Se incorporeaza usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.
Se da vasul la congelator pentru cateva ore.
6 comentarii
Mihaa… inghetata cu caramel e preferata meaaaa…vreau si eeuuuuu… Of Doamne ca numai bunatati faci…
Si mie imi place foarte mult. Si daca e in combinatie cu cea de ciocolata e irezistibila. :))
caramelul of ……… ce bun
si reteta este simpluta
pupik
Este buuuna buna buna. :)))
Pup! :*
Miha poti sa imi descrii te rog procesul prin care crema de galbenusuri se DESFACE cu lapte??..
Felis, galbenusurile le freci cu zahar, pana devin ca o crema, se intaresc si se albesc. Apoi torni laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu devina omleta. :))) Compozitia va deveni lichida, de asta am spus ca „se desface”. O pui pe foc si amesteci incontinuu pana compozitia devine ca o budinca. Operatiunea se poate face si pe baie de aburi, dar direct pe foc se face mai repede.