Inghetata cu caramel

de Miha
72 vizualizări
Inghetata cu caramel

* 3 galbenusuri
* 200 g zahar
* 150 g mascarpone
* 350 ml lapte
* 50 g unt
* 50 ml + 250 ml frisca lichida


100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta.

Se incorporeaza usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Se da vasul la congelator pentru cateva ore.

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

felis 11 septembrie 2010 - 8:14

Mihaa… inghetata cu caramel e preferata meaaaa…vreau si eeuuuuu… Of Doamne ca numai bunatati faci…

Răspuns
Miha 11 septembrie 2010 - 13:16

Si mie imi place foarte mult. Si daca e in combinatie cu cea de ciocolata e irezistibila. :))

Răspuns
Nil 15 aprilie 2011 - 10:16

caramelul of ……… ce bun
si reteta este simpluta
pupik

Răspuns
Miha 15 aprilie 2011 - 10:22

Este buuuna buna buna. :)))
Pup! :*

Răspuns
felis 28 mai 2011 - 10:07

Miha poti sa imi descrii te rog procesul prin care crema de galbenusuri se DESFACE cu lapte??..

Răspuns
Miha 28 mai 2011 - 10:21

Felis, galbenusurile le freci cu zahar, pana devin ca o crema, se intaresc si se albesc. Apoi torni laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu devina omleta. :))) Compozitia va deveni lichida, de asta am spus ca “se desface”. O pui pe foc si amesteci incontinuu pana compozitia devine ca o budinca. Operatiunea se poate face si pe baie de aburi, dar direct pe foc se face mai repede.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: