Aluat dulce / Aperitive / Retete culinare / Retete de prajituri

Placintele cu branza

Placinte cu branza dulce

Reteta Placintele cu branza

Placinte cu branza dulce

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 100 g smantana
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingurita sare
  • * 350 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza
  • * 1 ou
  • * 2 linguri smantana (doar daca branza este prea uscata)
  • * zahar si esenta de rom (pentru varianta dulce)
  • * sare si marar verde (pentru varianta sarata)
  • * In plus:
  • * 60 g unt pentru uns aluatul
  • * 100 g smantana pentru uns placintelele
loading...

Mod de preparare Placintele cu branza:

Aluat:
Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.

Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se imparte in 2. Intr-o parte vom pune sare si marar verde tocat si in cealalta zahar si esenta de vanilie.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete. Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintutele cu marginile in jos le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu smantana din belsug.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Sursa

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. ioiii arata demential. vreau si eu ca nu ma simt in stare sa fac.

  2. Ufff…draga mea…cu drag te-as invita daca ar mai fi…:)
    Pupici!

  3. grozav arata placintelele tale ! am notat reteta,imi place

  4. Pansy, nu numai ca ies niste placintele grozav de aratoase, dar is si grozav de gustoase. Neaparat sa le incerci. Sunt curioasa daca o sa-ti placa.
    Pupici!

  5. sunt convinsa ca-s tare bune, arata demential!!!!ce ar merge langa cafeluta mea….pupici:*

  6. Arata minunat, foarte bun

  7. Arata incredibil!

  8. arata minunat…promit ca voi incerca si eu!

  9. Am facut placintelele tale, au fost super gustoase. Sunt la mine pe blog daca vrei sa le vezi. Multumesc pt reteta si te pup!

  10. Minunate placintelele! O sa le incerc si eu. Numai bine.

  11. Multumesc fetelor de aprecieri. 🙂 Imbratisari cu drag!

  12. Miha, am facut si eu placintele acestea. Sunt foarte bune, aluatul e excelent si foarte usor de lucrat cu el, plus ca seamana cu cel de foietaj cumparat, doar ca mult mai bun. Te invit cu drag la o placinta! 🙂

  13. Vaiii…ce pofta mi-ai facut, Poliana draga! Nu am branza in frigider, ca acu’ m-as duce sa le fac. :))

    Pupici!

  14. nico says:

    Am facut si eu, sunt exceptionale!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: