Banana Split

de Miha
241 vizualizări

* 1 banana
* 3-4 buline inghetata de caramel
* frisca

* Sos de ciocolata

* 2 linguri cacao
* 1 lingura zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa


Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se “desface” cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Inghetata se pune pe platou. Banana se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime, dupa care se pune de-o parte si de alta a bulinelor de inghetata.

Se acopera cu frisca din belsug si se stropeste cu sos de ciocolata, tot din belsug. :))

Sosul de ciocolata ce va ramane se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic si se va folosi si la alte deserturi delicioase

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

jose manuel 11 septembrie 2010 - 9:20

Maravilloso un banana split. Delicioso. Saludos

Răspuns
Priscilla 11 septembrie 2010 - 13:10

yuuummm anything with icecream tastes good! I love banana splits.

Răspuns
Bianka 11 septembrie 2010 - 16:03

Minunat

Răspuns
Anonymous 18 septembrie 2011 - 12:17

mai simplu si mai rapid: un tub de frisca rama, o banana si sos de ciocolata la tub.:)))))))))) tai banana in doua pe stanga o parte si pe dreapta o parte. poti sa pui in mijloc decorul de frisca. sau cum vrei tu. deasupra se pune cioco…leckerrr. poti decora um vrei tu. cu fructe de padure,caramel,cioco,etc. noi facem la restaurant in wiena toate modelele de banana split. pofta mare romaniaaaaaaa

Răspuns
Miha 18 septembrie 2011 - 12:28

Si cu inghetata, nu?

N-am folosit niciodata frisca la tub si nici sos de ciocolata la tub… O fi bun? :))

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: