* 1 banana
* 3-4 buline inghetata de caramel
* frisca
* Sos de ciocolata
* 2 linguri cacao
* 1 lingura zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa
Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se „desface” cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.
Inghetata se pune pe platou. Banana se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime, dupa care se pune de-o parte si de alta a bulinelor de inghetata.
Se acopera cu frisca din belsug si se stropeste cu sos de ciocolata, tot din belsug. :))
Sosul de ciocolata ce va ramane se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic si se va folosi si la alte deserturi delicioase
5 comentarii
Maravilloso un banana split. Delicioso. Saludos
yuuummm anything with icecream tastes good! I love banana splits.
Minunat
mai simplu si mai rapid: un tub de frisca rama, o banana si sos de ciocolata la tub.:)))))))))) tai banana in doua pe stanga o parte si pe dreapta o parte. poti sa pui in mijloc decorul de frisca. sau cum vrei tu. deasupra se pune cioco…leckerrr. poti decora um vrei tu. cu fructe de padure,caramel,cioco,etc. noi facem la restaurant in wiena toate modelele de banana split. pofta mare romaniaaaaaaa
Si cu inghetata, nu?
N-am folosit niciodata frisca la tub si nici sos de ciocolata la tub… O fi bun? :))