Reteta Inghetata cu cafea
Ce ziceti? Iesim azi la o inghetata cu cafea? :))
Sincer, caldura asta imi cam taie elanul de plimbare, asa ca am facut o inghetata cu cafea, sa am la discretie si fara sa mai bat drumul pana la magazin.
Am folosit pentru aceasta reteta ness fara cofeina. L-am cumparat intr-o zi din curiozitate si din dorinta de a-mi potoli pofta de cafea in dupa-amiezele tarzii. Nu e cine stie ce de „capul lui” dar in inghetata a picat tocmai bine si a dat un gust… mmm… irezistibil!

INGREDIENTE
- 2 linguri ness fara cofeina
- 250 ml lapte
- 300 g lapte condensat indulcit
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
Mod de preparare Inghetata cu cafea (fara cofeina):
Modul in care se prepara aceasta inghetata cu cafea este unul extrem de simplu, e gata in cateva minute. Mai greu e cu asteptarea pana se congeleaza. Banuiesc ca o masina de inghetata isi va face mult mai bine treaba, dar iata ca nici in vara asta n-am reusit sa o pun pe un loc fruntas in lista de prioritati 🙁
In laptele caldut dizolvam nessul fara cofeina. Adaugam apoi laptele condensat si smantana pentru frisca.
- Cutia de lapte condensat are 400 g. Daca o sa considerati ca nu e suficient de dulce pentru gustul vostru, puneti toate cele 400 g
Omogenizam si dam vasul la congelator pentru o ora si jumatate, poate doua 😀 pana incepe sa se congeleze. Mixam inghetata semicongelata, pentru a sparge acele de gheata si dam din nou la congelator pana la congelarea completa.
Inainte de servire se lasa inghetata cateva minute la temperatura camerei, apoi se portioneaza.
Pofta buna! 😉
14 comentarii
M-au racorit instantaneu imaginile, ideea in sine!:)
Pupicei, Miha!
Ilda
Lavender Thoughts
Imi plac mult deserturile cu aroma de cafea, iar ingehtata asta este super buna!
Mmmm,un deliciu!!
: x Ce buna tre’ sa fie cu cafea !
Ce buna trebuie sa fie inghetata acesta si se prepara foarte usor. De poze nu mai spun nimica … sunt grozave !
Un helado estupendo
Am constatat ca tu esti vizitator frecvent al blogului , deci , cred ca intelegi ce scrie fata asta :)) … de ce-i raspunzi doar in spaniola (cred) ? Ahaaaaaaaaaaaaaaa , vrei sa fii un pic mai ,,JMECHER” :d decat ceilalti
Sigur nu ti-a mai ramas?
Poate data viitoare ma anunti mai din timp ca faci, sa fiu mai in fata la rind, sa primesc si eu o portie.
Delicioasa, mai ales ca e cu cafea… >:D<
Cre’ca-i tare buna … dar o reteta fara lapte condensat nu postezi ? stii tu , eu am probleme cu dulcele
Ma faci sa-mi fac:))) mi-ai facut pofta! :-*
buna!!spune-mi, te rog muult , ce inseamna ,,mixam,, semicongelata, adica cu mixerul la viteza mica??te urmaresc de mult timp,esti super tare!! felicitari pt ceea ce faci!!
Buna!
Dupa o ora, o ora si jumatate de stat la congelator compozitia nu este complet congelata. Este asa… ca o inghetata dezghetata :))) Atunci o mai mixezi o data cu mixerul vertical, dar merge si cu cel normal daca nu ai, pentru a sparge gheata care se formeaza.
buna, Miha!am intelescum acum, multumesc inca odata pt raspunsul prompt,pot sa le fac reteta alor mei, …cind ai timp spune-mi , te rog, parerea ta despre vasul ,,DELIMANO,, pt preparat inghetata, acela din reclama tv,mi se pare ca ne-ar usura munca, are sistemul diferit de ceea ce inseamna orice alt aparat de inghetata,o fi bun? merita banii??daca locuiesti linga ,,Felicia,, in iasi poate mergi in sworoomul lor si vezi si-mi spui , ms mult! adriana, piatra nt….