Reteta Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- * 500 g ficatei de pui
- * 100 g bacon
- * 1 cana suc de rosii
- * 1 ceapa mare
- * 4 catei usturoi
- * sare si piper
Mod de preparare Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon:
Ficateii ii spalam si curatam de pielite.
Ceapa o tocam si o calim in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam baconul taiat fasii subtiri.
„Stingem” cu sucul de rosii si mai dam cateva clocote.
Punem si ficateii si lasam pe foc pana incepe din nou sa fiarba. Potrivim gustul de sare si piper.
Dam la cuptor pana scade sosul si ficateii incep sa se rumeneasca.
Cu putin timp inainte de a fi gata adaugam si usturoiul tocat.
Se servesc calzi cu piure de cartofi ca la mama acasa. 🙂
13 comentarii
Asa, acum mi s-a facut pofta de ficatei. Am sa cumpar o punguta si-o maninca toata… singurica, hi, hi… Adica, membrii familiei nu servesc ficatei, doar de purcel si facut cu ceapa…
Si imi e o foame acum, cand citesc reteat ta cu ficatei..!!!
Miha ce bunatate ai facut tu acolo…arata nemaipomenit, si miroase bine…de aici de la mine…:-)
arata delicos, pentru mine care sunt fan ficatei e o nebunie!
Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici …..
Ce bine arata 🙂
Ce bine arata, trebuie sa fie o bunatate. E o idee cu sucul de rosii, trebuie sa incerc. Sanda
Foarte bine cuscra, papa tu daca ceilalti nu vor. Ca e tare bun. 🙂
Draga Mino, sper ca intre timp ai mancat ceva, ca imediat vin cu desertul. :)))
oooo Naina…daca zici ca a ajuns mirosul pana la tine, m-am convins si eu ca a fost bun. :))) Pup!
Antzu, cu drag te servesc cu o portie, daca as putea. Si dai un baton de ala de cereale la schimb. :)))
Anca, multumesc tare mult. Sper sa reusesc in seara asta sa trec!
mmm, iami!
Azi dimineata intrebam mamici pe forum despre o reteta pentru ficatei de pui. Si pana sa astept raspunsuri si fara sa ma uit pe blog la mine in blog-roll culinar si sa vad reteta ta am pregatit ceva asemanator. Ceapa si ardei gras rosu calite in ulei apoi ficateii si la urma sos de rosii. Garnitura ce coincidenta a fost tot puree de cartof!
Mare coincidenta si cred ca ramanem doar la ea caci eu n-am mereu inspiratie…