Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu mou de ciocolata

loading...

Pentru ca mai aveam in frigider niste mou de ciocolata ramas de la Bananele prajite, a trebuit sa-i gasesc o intrebuintare :)) si a iesit ce-a iesit…

* Pentru aluat:

* 190 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingura zahar
* 100 ml lapte
* 40 g unt

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

* Pentru mou de ciocolata:

* 50 g ciocolata amaruie
* 30 g zahar
* 1 lingurita apa
* 1 lingurita unt
* 1 galbenus

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de ou, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Punem la frigider pana se intareste.

* Pentru topping-ul de ciocolata:

* 50 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca lichida

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam si lasam la rece pana se intareste.

Aluatul il intindem in foaie subtire pe masa usor infainata.

Ungem cu toppingul de cicolata, dupa care repartizam uniform mou-ul de ciocolata ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rulam foaia cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit taiem felii groase de 3 cm.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu unt

si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. A iesit ceva aspectos si sunt convinsa ca si gustos.
    o zi buna si pe curand!

  2. Ciocolata, ciocolata, viva la ciocolata… Iar ma indulcesti cuscra, si uite asa, trebuie sa alerg din nou, dar bine de tot, dupa atitea priviri aruncate cu pofta spre rulourile ciocolatoase…

  3. Uau! si ce a iesit!!!!!!!!!!

  4. Miha draga mea ,daca tu nu vi pe la mine lasa ca vin eu cu toata placeraea 😉
    Ce minunate sunt !!
    avem ceva cu ciocolata 😉 si eu facusem cornuri cu cioc.ieri
    Pe curand !si xo..

  5. imi plac retetele simple si rapide.

  6. Multumesc Maria!
    O seara placuta!

  7. Cuscra, azi cate ture de cartier ai alergat? :)))

  8. Bune Ellis, asa-i? :))

    Pup, mersi!

  9. Anca, am trecut pe la tine, sa stii. Dar pe furis, fara sa ma anunt. :))

    Imi place cum ai facut blogul. 😉

  10. pansy, asta e simpla si se preteaza la orice fel de umplutura.

    Pup si seara buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: