Mancaruri cu pui

Fajitas cu pui

loading...

Avem nevoie de:

1 piept de pui
1 ceapa rosie
1 ardei gras
1 vanata
1 dovlecel
2 linguri ulei de masline
boabe de porumb
sare si piper
boia de ardei si rozmarin

Pentru 4 foi de tortilla avem nevoie de:

200 g faina
100 ml apa
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de ulei

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare. Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

Se servesc cu sos de smantana,cu sos Guacamole sau simple.

loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Yamii, yamiii, foarte buna mancarica ai facut!

  2. Ador fajitas cupui, ce pofta mi-ai facut cred ac o prestez si eu zilele astea.

  3. Gabriela says:

    Grătarul il ungeți cu un pic de ulei inainte de a prăji carnea si legumele? Mulțumesc

    • Nu, gratarul pentru aragaz nu-l ung niciodata. Acuma…depinde si de ce fel de gratar folosesti. Daca stii ca se lipseste de el il poti unge cu putin ulei, nu e nimic gresit

      • Gabriela says:

        Am o tigaie grill teflonată,destul de grea și pentru orice fel de carne, ca să nu sară stropi de grăsime, în momentul prăjirii, știu că se unge grătarul cu un pic de grăsime.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: