Fajitas cu pui

de Miha
155 vizualizări

Avem nevoie de:

1 piept de pui
1 ceapa rosie
1 ardei gras
1 vanata
1 dovlecel
2 linguri ulei de masline
boabe de porumb
sare si piper
boia de ardei si rozmarin

Pentru 4 foi de tortilla avem nevoie de:

200 g faina
100 ml apa
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de ulei

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare. Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

Se servesc cu sos de smantana,cu sos Guacamole sau simple.

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Oana 6 octombrie 2009 - 10:46

Yamii, yamiii, foarte buna mancarica ai facut!

Răspuns
Melianda 6 octombrie 2009 - 11:43

Ador fajitas cupui, ce pofta mi-ai facut cred ac o prestez si eu zilele astea.

Răspuns
Gabriela 20 iunie 2015 - 9:47

Grătarul il ungeți cu un pic de ulei inainte de a prăji carnea si legumele? Mulțumesc

Răspuns
Miha 20 iunie 2015 - 10:26

Nu, gratarul pentru aragaz nu-l ung niciodata. Acuma…depinde si de ce fel de gratar folosesti. Daca stii ca se lipseste de el il poti unge cu putin ulei, nu e nimic gresit

Răspuns
Gabriela 20 iunie 2015 - 15:55

Am o tigaie grill teflonată,destul de grea și pentru orice fel de carne, ca să nu sară stropi de grăsime, în momentul prăjirii, știu că se unge grătarul cu un pic de grăsime.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: