Mancaruri cu pui / Multicooker / Retete culinare

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • • ½ pulpa superioara de curcan (~500 g)
  • • sunca feliata (2-3 felii)
  • • cascaval
  • • cimbru uscat
  • • 2-3 linguri ulei
  • • 1 pahar vin alb
  • • 1 ceapa
  • • sare si piper
  • • 2-3 catei usturoi
  • • 1 crenguta cimbru uscat
  • Pentru tocanita de hribi:
  • • 1 ceapa mare
  • • ½ ardei rosu
  • • 500 g hribi (congelati)
  • • sare si piper
  • • usturoi (dupa gust)
loading...

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa gatesc la abur, sub presiune sau pur si simplu ca o tigaie normala. Timpul este incomparabil mai scurt, efortul nu exista si aragazul este curat curatel in fiecare zi! 😀

Mai multe detalii despre aparat, despre ceea ce poate sa faca si pretul (cu reducere de 30% 😉 ) le puteti afla AICI

Rulada de curcan a iesit grozav de buna, aromata si suculenta. Iar tocanita de hribi, ce sa va spun? O minunatie!

Mod de preparare Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune:

Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor. Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat. Se aseaza feliile de sunca si bucatile de cascaval. Se ruleaza cat mai strans posibil si se leaga cu sfoara de bucatarie.

  • Eu am pastrat bucata de piele de pe pulpa, am spalat-o bine si am invelit rulada, pas care nu este absolut necesar.

Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE. Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei. Se pune rulada si se rumeneste usor pe toate partile, ajutandu-te de o spatula. Se apasa butonul STOP si opreste programul.

Peste rulada rumenita se toarna 1 pahar de vin alb, se pune ceapa taiata solzisori si usturoiul rondele, sare dupa gust si crenguta de cimbru. Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare. Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa. Se selecteaza din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si se apasa butonul START.

Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, se roteste supapa permitand sa se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.

Se scoate rulada si se pastreaza la cald pana pregatim si tocanita.

Tocanita de hribi:

Vasul se curata si se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE. Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei si ceapa tocata marunt. Amestecand cu o spatula se caleste usor, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete. Se soteaza 1 minut, apoi se adauga hribii. Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.

Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa. Se selecteaza din meniu functia MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute si spasa butonul START. Cand programul s-a terminat, se elibereaza aburul si la final se pune usturoiul maruntit si se amesteca.

La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]