Dulceata de zmeura

de Miha
415 vizualizări
Dulceata de zmeura

Reteta Dulceata de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 500 g zahar

Sau ar trebui sa-i spun gem de zmeura, avand in vedere ca rezultatul final e aproape ca o pasta? Dulceata de zmeura (sau gem ce-o fi…) e foarte buna si cat timp a fiert pe aragaz si o buna bucata de vreme dupa aceea a mirosit innebunitor in casa. Dar pe de alta parte e enervanta :)) pentru ca e “samburicioasa” :))

Pentru ca zmeura era dulce si foarte aromata am pastrat proportia de 2:1 Repet, e o chestie pur legata de preferinta mea de dulce, cine doreste poate pune mai mult.

Mod de preparare Dulceata de zmeura:

Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.

Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca, cu capacul in jos.

Dulceata de zmeura

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Andreea Dianu 1 iulie 2011 - 13:24

Asta e pentru Zmeurel? 😛 Arata minunata si cred ca delicioasa

Răspuns
minoki 1 iulie 2011 - 13:33

Miha, dar vadca te-ai apucat serios de dulceturi si gemuri.Abia astept sa imi spui ca nu consumi si nu ai cui sa le dai. Cine este Andreea care ii spune lui Zmeurel al nostru, Zmeurel?

Răspuns
FLORY 1 iulie 2011 - 13:36

Minunata,pe mine nu ma deranjeaza sambureii,asta-i zmeura!Te invit cu drag sa participi la provocarea lunii Iulie,vad ca esti deja in ton cu zmeura!te pup!

Răspuns
gaby_d 1 iulie 2011 - 13:40

Zmeura, zmeurica, Zmeureeeel :))))

Răspuns
comanviviana 1 iulie 2011 - 13:54

cate borcanele ies dintr-un kg de zmeura?

Răspuns
Miha 1 iulie 2011 - 14:06

Viviana, am pus in 2 borcanele de 250 g si a mai ramas ceva (nu stiu exact cat) ce-am papat aseara si azi dimineata la micul dejun.

Răspuns
Miha 1 iulie 2011 - 14:07

Flory, multumesc de invitatie! Voi participa cu placere! :*

Răspuns
Miha 1 iulie 2011 - 14:08

Gabi.. :))) zmeurica fiind cine? :))))

Răspuns
Miha 1 iulie 2011 - 14:09

Da Mino…Zmeurel al nostru. :)))

Răspuns
Miha 1 iulie 2011 - 14:10

Andreea, Zmeurel a adus doar zmeura. De mancat mananca sotia lu’ Zmeurel. :))) Eventual si prietenele sotiei lu’ Zmeurel. :))))

Răspuns
catkitchen 1 iulie 2011 - 14:26

vai , vai , vai … ii si simt deja deosebita aroma !!!! bravo!!

Răspuns
minoki 1 iulie 2011 - 16:56

Adica ce vrei sa zici? Poate ai vrut sa zici prietenele lui Zmeurel. Ca ce e al tau e si al nostru.

Răspuns
pansy 1 iulie 2011 - 22:25

Miha draga,premii virtuale te asteapta sa le ridici e la mine de pe blog

Răspuns
maria elena 2 iulie 2011 - 12:39

Ti-a iesit perfect!

Răspuns
Nati 13 iulie 2011 - 9:49

ador dulceata de zmeura.
mama mea trece dulceata printr-o sita, dupa citeva clocote, ca sa se separe semintele. la fel face si cu dulceata de coacaze negre.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: