Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Cartofi Hasselback (2)

Cartofi acordeon

Zilele trecute a refacut reteta de cartofi Hasselback pe care o facusem cu ceva vreme in urma. De aceasta data am folosit cartofi noi, iar pentru untul aromat am folosit alte condimente. Desigur ca se pot folosi orice condimente sau ierburi va plac.

Cartofi acordeon

Ingrediente

loading...

Mod de preparare Cartofi Hasselback:

De aceasta data, pentru untul aromat am folosit usturoi, cimbru, busuioc si chilli iute.

Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos.  Pentru asta punem cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa ajunga pana la baza. 😉

In fiecare taietura se pune cate putin unt si se presara cu sare si piper. Asezam cartofii individual in folii de aluminiu si ii impachetam bine. Dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. Se verifica daca sunt gata cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat se desface folia (atentie la aburi!) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor.

Cartofi la cuptor

  • Pentru cine chiar nu agreeaza folia de aluminiu, se pot face si in tava. 

Se servesc calzi ca garnitura la o friptura sau simpli, alaturi de o salata.

Cartofi acordeon la cuptor

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Arata foarte bine! Neaparat o sa incerc! In capul meu chestia asta merge de minune cu un ratatouille langa 🙂

    Flory

  2. super, poate fac si eu curind….na! ca am venit si eu la tine 😛

  3. arata excelent; mi s-a facut o pofta… (eu sunt fan cartofi:))

  4. Cred ca sunt foarte gustosi!…Arata f. bine! Pupici!

  5. super!eu n-am probleme cu folia de aluminiu.tin sa iti multumesc pentru ideea cu lingura.foarte util sfat.pupici

  6. yummmmmmyy, mi-ai facut o pofta mama draga… sunt cartofar la suflet :))

  7. Anonymous says:

    Reteta originala mai are si pezmet deasupra cartofiilor care se adauga cam dupa 25 min, si apoi se mai lasa inca ca 20 min la cuptor. Si se fac fara folie 😉

  8. excelenta idea, cartofii arata minunat, sigur o sa incerc si eu!

  9. Anonymous says:

    arata super! merg cu tocanita taraneasca de porc.azi fac ! :)) mmmmm

  10. Sa papati sanatosi! :*

    Multumesc!

  11. irina says:

    in tava se pune ulei sau ceva?

    • Nu se pune ulei in tava. Cartofii se impacheteaza individual in folie de aluminiu si se pun intr-o tava doar ca sa-i poti pune si scoate mai usor din cuptor. Daca doresti ii poti pune direct pe gratarul cuptorului, fara tava. 🙂

  12. Gabriela40 says:

    Dupa ce s-au inmuiat se desface folia se rade putin cascaval (sau cateva feliute de sunca si cascaval ras) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor. 🙂
    Nu cred ca ar fi rau la gust 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: