Aperitive / Retete culinare

Crenvursti in aluat

Ingrediente

  • 570 g faina
  • 350 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • seminte de mac si/sau susan
  • cca 25 crenvusti mici
loading...

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala am decis sa facem crenvursti in aluat, covridog adica 🙂

Pentru aluat am folosit un aluat dospit absolut delicios, din care fac si cea mai buna paine de casa sau chifle pentru hamburger 😉

Mod de preparare Crenvursti in aluat:

Aluat:

Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.

  • se poate folosi si drojdie proaspata (25 grame)

Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.

  • pentru framantare am folosit masine de paine
  • in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos

Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si-l framantam putin, cat sa scoatem aerul din el. Il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime, apoi in fasii de cca 2 cm latime. Crenvurstii (uscati) se infasoara, unul cate unul, in fasia de aluat, avand grija ca marginile sa fie usor suprapuse.

  • se pune crenvurstiul pe capatul fasiei de aluat si se ruleaza oblic

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut vreo 15-20 de minute. Se ung cu galbenusul de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana se rumenesc frumos.

Se servesc simpli, cu mustar sau cu ketchup.

Pofta buna! 😉

 

RETETA IN IMAGINI

In reteta se pot inlocui crevurstii cu carnat, cum am facut AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Mirela Amariei says:

    Bună, Miha. Pot face aluatul seara, sa îl pun la frigider și sa îl folosesc dimineața? Merci

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]