Dulciuri / Torturi

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

crema de lamaie cu mascarpone

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • zeama de lamaie dupa gust
loading...

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de casa, fie la un tort, chiar si la eclere, promit un desert senzational

Mod de preparare Crema de lamaie cu mascarpone:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema.

  • In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda

Turnam laptele peste amidon amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand bine pana se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte de pe foc si se adauga coaja de lamaie.

Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Peste budinca bine racita se pun mascarponele si smantana pentru frisca nebatuta. Se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena. La sfarsit se incorporeaza zeama de lamaie, mixand energic.

Se da la rece pana la momentul montarii tortului sau prajiturii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Este super reteta, big like!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

%d blogeri au apreciat: