Clatite – reteta de baza

de Miha
447 vizualizări
Clatite

Clatite – reteta de baza

Reteta de clatite pe care o fac de obicei 🙂

Clatite
Reteta de clatite pe care o fac de obicei 🙂 Mod de preparare Clatite – reteta de baza Faina se amesteca cu… Clatite Clatite – reteta de baza European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • ~ 400 g faina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Clatite – reteta de baza

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Tigaia in care vom coace clatitele se pensuleaza cu putin ulei. Se toarna in tigaie atata compozitie cat sa acopere fundul tigaii in strat subtire. Cand s-a copt pe o parte se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.

Dupa ce s-au prajit toate clatitele, se umplu cu dulceata, crema, inghetata… si se ruleaza sau impacheteaza sub diverse forme, dupa preferinta.

Pentru varianta aperitiv se va renunta la zaharul din compozitie si se vor folosi ca umpluturi piept de pui, sunca, ciuperci, cascaval…

 
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

jose manuel 7 martie 2011 - 7:43

Que fantasticas se ven.

Saludos

Răspuns
Ruxy 7 martie 2011 - 9:34

Perfecte Miha!!!

Răspuns
Bianka 7 martie 2011 - 10:02

Arata minunat, faci poze foarte frumoase

Răspuns
Anonymous 7 martie 2011 - 10:07

buna ziua…………as avea o intrebare care nu are de-a face cu clatitele dar cum se vede esti o experta in bucatarie. Ai putea sa imi spui de ce in pandispan se adauga praf de copt?
Eu nu pun niciodata si imi iasa foarte bine dar in multe retete de pandispan am vazut ca se foloseste si nu stiu pentru de ce. ai un blog foarte interesant si multe retete sunt pe gustul meu si am salvat unele si sper sa le incerc cat mai repede. multumesc, Vero.

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 9:37

Vero, e adevarat ca iese si fara praf de copt. Nu e neaparat necesar sa fie pus, se pune doar pentru o reusita sigura.
Scuze ca am raspuns cu intarziere si multumesc de aprecieri! :*

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 9:37

Multumesc Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 9:38

Multumesc Ruxy! :*

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 9:39

Multumesc Bianka. :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: