Ciulama de pui cu ciuperci, o reteta delicioasa si savuroasa.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 4 ciuperci mari
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- 200 g smantana
- 1 lingura amidon
- sare si piper
Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu, perpelindu-le pe toate partile. Adaugam ciupercile taiate bucati mari, un pahar cu apa si fierbem la foc mic, acoperit. Potrivim gustul de sare si piper.
Cand zeama a scazut aproape de tot turnam deasupra smantana amestecata cu amidon si usturoiul pisat. Omogenizam si mai dam cateva clocote pana incepe sa se ingroase.
Se serveste calda cu mamaliguta.
4 comentarii
vaiiiiiii ce pofta mi-ai facut,mai ales ca azi nu am prea mancat si imi este o foame……….
Ce deliciu, deja parca simt mirosul sosului de smantana si al mamaligii aburinde.Pfuuu, si un pahar cu bere rece .
N-am pus niciodata usturoi la ciulama, cred ca o s aincerc cu prima ocazie
Foarte gustos
abia astept sa fac mersi