Pentru astazi am pentru voi o reteta de rulada. O rulada in care se combina mai multe arome si texturi, o rulada care la noi a fost pe gustul intregii familii 😉 As indrazni sa spun ca este o reteta de rulada perfecta pentru atunci cand aveti de organizat o masa festiva, cu siguranta va veti impresiona musafirii nu numai prin gust dar si prin aspect 🙂
Ingrediente
- Blat rulada cu gem:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa fierbinte
- 4 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Umplutura:
- 3-4 linguri zdravene gem de capsuni
- Blat rulada cu nuca:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa fierbinte
- 4 linguri faina
- 4 linguri nuca macinata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 picaturi esenta de migdale
- Umplutura:
- 150 g ciocolata amaruie
- 200 ml smantana pentru frisca
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 lingura unt
- lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Rulada cu gem si ciocolata:
Pentru a realiza aceasta rulada am pornit de la ideea Claudiei, dar am facut-o asa cum am vrut eu si asa cum am crezut eu ca o sa iasa bine 😉
Blat cu vanilie:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.
Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.
Blat cu nuca:
Se prepara la fel ca blatul cu vanilie doar ca adaugam si nuca macinata odata cu faina.
Crema de ciocolata:
Smantana pentru frisca se toarna peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul la foc mic si fara a da in clocot se topeste ciocolata. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca jumatate de ora, poate chiar o ora, atat cat crema de ciocolata sa se raceasca foarte bine.
Crema de ciocolata racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.
Desfacem blatul cu vanilie si-l lasam putin sa se raceasca foarte bine. Intindem uniform gemul de capsuni si rulam cat mai strans.
Desfacem blatul cu nuca, il lasam sa se raceasca, apoi il ungem in strat uniform cu crema de ciocolata. Infasuram blatul peste rulada cu capsuni.
Ruloul astfel obtinut il invelim bine in folie alimentara pe care o strangem bine la capete si o legam cu nod. Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
A doua zi topesti ciocolata cu o bucatica de unt, apoi adaugi lapte putin cate putin pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita.
Scoti rulada din folie si torni peste ea glazura de ciocolata.
Pofta buna! 😉
3 comentarii
O rulada mai aparte,o rulada „2 in 1”.Minunata pentru pofticiosi ,datorita combinatiei de arome.Se noteaza ;).
multumesc Mikaela >:D<
Cum arata!!! Vreau si eu! Pup :*