Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem si ciocolata

Rulada cu ciocolata, nuca si gem

Pentru astazi am pentru voi o reteta de rulada. O rulada in care se combina mai multe arome si texturi, o rulada care la noi a fost pe gustul intregii familii ­čśë As indrazni sa spun ca este o reteta de rulada perfecta pentru atunci cand aveti de organizat o masa festiva, cu siguranta va veti impresiona musafirii nu numai prin gust dar si prin aspect ­čÖé

Rulada cu gem si crema de ciocolata

Rulada cu ciocolata, nuca si gem

Ingrediente

  • Blat rulada cu gem:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 3-4 linguri zdravene gem de capsuni
  • Blat rulada cu nuca:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Umplutura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Mod de preparare Rulada cu gem si ciocolata:

Pentru a realiza aceasta rulada am pornit de la ideea Claudiei, dar am facut-o asa cum am vrut eu si asa cum am crezut eu ca o sa iasa bine ­čśë

Blat cu vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Blat cu nuca:

Se prepara la fel ca blatul cu vanilie doar ca adaugam si nuca macinata odata cu faina.

Crema de ciocolata:

Smantana pentru frisca se toarna peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul la foc mic si fara a da in clocot se topeste ciocolata. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca jumatate de ora, poate chiar o ora, atat cat crema de ciocolata sa se raceasca foarte bine.

Crema de ciocolata racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Desfacem blatul cu vanilie si-l lasam putin sa se raceasca foarte bine. Intindem uniform gemul de capsuni si rulam cat mai strans.

Desfacem blatul cu nuca, il lasam sa se raceasca, apoi il ungem in strat uniform cu crema de ciocolata. Infasuram blatul peste rulada cu capsuni.

Ruloul astfel obtinut il invelim bine in folie alimentara pe care o strangem bine la capete si o legam cu nod. Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica ­čśë Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi topesti ciocolata cu o bucatica de unt, apoi adaugi lapte putin cate putin pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita.

Scoti rulada din folie si torni peste ea glazura de ciocolata.

Pofta buna! ­čśë

Rulada cu gem glazurata cu ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. mikaela says:

    O rulada mai aparte,o rulada „2 in 1”.Minunata pentru pofticiosi ,datorita combinatiei de arome.Se noteaza ;).

  2. Cum arata!!! Vreau si eu! Pup :*

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea ÔÇô Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa ­čÖé Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: