Ma gandeam ca vreau ceva bun… Sa fie un desert usor si cremos, aromat si evident! 😀 cu putina ciocolata 😉 Cine stie ce-as fi facut daca as fi avut cuptorul liber? Asta o sa ramana o intrebare fara raspuns, certitudinea fiind ca acest cheesecake cu ciocolata fara coacere a fost grozav de bun, fix ce mi-am dorit!

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 150 g biscuiti obisnuiti
- 75 g unt
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru cheesecake:
- 450 g crema de branza
- 400 g lapte condensat indulcit
- 400 ml smantana pentru frisca
- 10 g gelatina
- 125 g ciocolata
- esenta de vanilie
- Pentru glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata
- lapte (atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita)
Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere):
Blat:
Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.
Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil.
Partea de jos a tavii o tapetam cu hartie de copt. Astfel ne va fi mai usor sa transferam prajitura pe platou.
Tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.
Crema de branza:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)
Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.
Intr-un castron incapator amestecam crema de branza cu laptele condensat si esenta de vanilie. Amestecam bine. Adaugam frisca batuta si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.
Ciocolata o topim pe baie de aburi si o amestecam in aproximativ 1/3 din crema de branza preparata inainte. Daca vreti dungile de ciocolata mai groase puteti imparti crema de branza in 2 parti egale.
Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti, alternand compozitia alba cu cea de ciocolata, incepand din mijlocul blatului.
Acoperim tava cu folie alimetara si dam la rece pentru cateva ore, pana prajitura se intareste suficient.
Scoatem inelul formei cu atentie, apoi cu ajutorul a 2 spatule tranferam cheesecake-ul pe un platou.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam lapte putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Turnam peste prajitura in strat uniform.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
am incercat si eu, mi a iesit! e mai bun ca unul cu coacere
ma bucur ca ti-a placut 🙂