Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Cheesecake cu ciocolata

Ma gandeam ca vreau ceva bun… Sa fie un desert usor si cremos, aromat si evident! 😀 cu putina ciocolata 😉  Cine stie ce-as fi facut daca as fi avut cuptorul liber? Asta o sa ramana o intrebare fara raspuns, certitudinea fiind ca acest cheesecake cu ciocolata fara coacere a fost grozav de bun, fix ce mi-am dorit!

Cheesecake cu ciocolata

prajitura cu ciocolata fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru cheesecake:
  • 450 g crema de branza
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 125 g ciocolata
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • lapte (atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita)
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere):

Blat:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil.

Partea de jos a tavii o tapetam cu hartie de copt. Astfel ne va fi mai usor sa transferam prajitura pe platou.

Tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de branza:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam crema de branza cu laptele condensat si esenta de vanilie. Amestecam bine. Adaugam frisca batuta si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si o amestecam in aproximativ 1/3 din crema de branza preparata inainte. Daca vreti dungile de ciocolata mai groase puteti imparti crema de branza in 2 parti egale.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti, alternand compozitia alba cu cea de ciocolata, incepand din mijlocul blatului.

Acoperim tava cu folie alimetara si dam la rece pentru cateva ore, pana prajitura se intareste suficient.

Scoatem inelul formei cu atentie, apoi cu ajutorul a 2 spatule tranferam cheesecake-ul pe un platou.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam lapte putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Turnam peste prajitura in strat uniform.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. am incercat si eu, mi a iesit! e mai bun ca unul cu coacere

  2. Pingback: Cheesecake (fără coacere) cu blat de turtă dulce și jeleu de vin roșu | KissTheCook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: