Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu branza

cum se face prajitura cu branza

Reteta prajitura turnata cu branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 – 600 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 2 oua
  • coaja de portocale confiata
loading...

Prajitura turnata cu branza este una dintre acele prajituri de casa la care apelez destul de des. Se pregateste rapid, e gustoasa si e pe placul copiilor. Daca nu aveti niste mofturosi puteti adauga in crema de branza si fructe uscate (stafide, merisoare) sau proaspete (visine sau caise) 😉

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza:

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor deasupra.

cum se face prajitura cu branza

Se portioneaza dupa ce se raceste. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna! 😉

Prajitura de casa cu branza

Varianta cu mere ati incercat-o? 😉

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. gabriela says:

    Datimi o reteta asemanatoare…eu am fructe kongelate

    • Poti folosi aceasta reteta si in loc de branza folosesti fructe 🙂

      • GABRIEL says:

        PRIMA DATĂ AM FĂCUT-O CU MERE (EXCELENTĂ !!!)
        APOI AM FĂCUT-O CU GEMURI(DE TOATE FELURILE)
        NU-ȚI POȚI ÎNCHIPUI CÂT DE BUNĂ E !!!
        ÎNCERC ACUM CU BRÂNZĂ DULCE (FOAIA/ALUATUL FIIND DULCE, NU PREA O ASOCIEZ CU BRÂNZA SĂRATĂ)

  2. Superbe retete

  3. Flori says:

    Nu ati specificat branza este din aia dulce bulgarasi sau putin sarata?

  4. Alexandra says:

    Pot folosi branza sărată?

  5. Lyly says:

    Foarte buna ! cred ca as putea sa o glazurez cu frisca !!!

  6. Moni says:

    Super retete.
    Se poate inlocuii brinza cu mascarpone? Multumesc.

    • Da, se poate 😉
      Multumesc.

      • Maria Craciun says:

        Eu cred ca nu-i o idee prea buna sa inlocuim in totalitate branza de vaci, cu mascarpone, poate sa le combinam, asa da, zic! 🙂

  7. Stefan florina says:

    Mie de ce nu mi-a ieșit ? Era așa frumoasa in cuptor când am am scos tava s-a lăsat și a sta mai mult in cuptor decât era scris pt ca min nu erau suficiente .

  8. Carmen says:

    Mulțumesc mult!
    O prajitura delicioasa, ușor de făcut, care iese perfect întotdeauna!

  9. Eva says:

    Mia suocera la fa senza uova,usa farina zucchero acqua olio di semi e bicarbonato.La fa col formaggio o le mele grattugiate.Speciali.

    • pitia says:

      Eva; se poate, nu mai vorbiți/scrieți românește? Sau vă e rușine să vă exprimați în limba maternă? Că dacă ați citit/înțeles rețeta asta minunată, înseamnă că știți limba română, nu?:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: