Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu branza

Prajitura cu branza

Reteta prajitura turnata cu branza:

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 – 600 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 2 oua
  • coaja de portocale confiata
loading...

Prajitura turnata cu branza este una dintre acele prajituri de casa la care apelez destul de des. Se pregateste rapid, e gustoasa si e pe placul copiilor. Daca nu aveti niste mofturosi puteti adauga in crema de branza si fructe uscate (stafide, merisoare) sau proaspete (visine sau caise) 😉

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza:

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor deasupra.

cum se face prajitura cu branza

Se portioneaza dupa ce se raceste. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna! 😉

Prajitura de casa cu branza

Varianta cu mere ati incercat-o? 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (31 voturi, medie: 3,74 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. gabriela says:

    Datimi o reteta asemanatoare…eu am fructe kongelate

    • Poti folosi aceasta reteta si in loc de branza folosesti fructe 🙂

      • GABRIEL says:

        PRIMA DATĂ AM FĂCUT-O CU MERE (EXCELENTĂ !!!)
        APOI AM FĂCUT-O CU GEMURI(DE TOATE FELURILE)
        NU-ȚI POȚI ÎNCHIPUI CÂT DE BUNĂ E !!!
        ÎNCERC ACUM CU BRÂNZĂ DULCE (FOAIA/ALUATUL FIIND DULCE, NU PREA O ASOCIEZ CU BRÂNZA SĂRATĂ)

  2. Superbe retete

  3. Flori says:

    Nu ati specificat branza este din aia dulce bulgarasi sau putin sarata?

  4. Alexandra says:

    Pot folosi branza sărată?

  5. Lyly says:

    Foarte buna ! cred ca as putea sa o glazurez cu frisca !!!

  6. Moni says:

    Super retete.
    Se poate inlocuii brinza cu mascarpone? Multumesc.

  7. Stefan florina says:

    Mie de ce nu mi-a ieșit ? Era așa frumoasa in cuptor când am am scos tava s-a lăsat și a sta mai mult in cuptor decât era scris pt ca min nu erau suficiente .

  8. Carmen says:

    Mulțumesc mult!
    O prajitura delicioasa, ușor de făcut, care iese perfect întotdeauna!

  9. Eva says:

    Mia suocera la fa senza uova,usa farina zucchero acqua olio di semi e bicarbonato.La fa col formaggio o le mele grattugiate.Speciali.

    • pitia says:

      Eva; se poate, nu mai vorbiți/scrieți românește? Sau vă e rușine să vă exprimați în limba maternă? Că dacă ați citit/înțeles rețeta asta minunată, înseamnă că știți limba română, nu?:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]