Prajitura turnata cu branza

de Miha
168734 vizualizări
cum se face prajitura cu branza

Reteta prajitura turnata cu branza

Prajitura turnata cu branza este una dintre acele prajituri de casa la care apelez destul de des. Se pregateste rapid, e gustoasa si e pe placul copiilor. Daca nu aveti niste mofturosi puteti adauga in crema de branza si fructe uscate (stafide, merisoare) sau proaspete (visine sau caise) 😉

cum se face prajitura cu branza

Prajitura turnata cu branza

Prajitura turnata cu branza este una dintre acele prajituri de casa la care apelez destul de des. Se pregateste rapid, e gustoasa… Prajituri prajitura cu branza, prajitura turnata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.5/5
( 44 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 - 600 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 2 oua
  • coaja de portocale confiata

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza:

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor deasupra.

cum se face prajitura cu branza

Se portioneaza dupa ce se raceste. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna! 😉

Prajitura de casa cu branza

Varianta cu mere ati incercat-o? 😉

poate vă plac și rețetele

29 comentarii

gabriela 24 octombrie 2016 - 16:43

Datimi o reteta asemanatoare…eu am fructe kongelate

Răspuns
Miha 24 octombrie 2016 - 19:35

Poti folosi aceasta reteta si in loc de branza folosesti fructe 🙂

Răspuns
GABRIEL 30 iulie 2018 - 11:55

PRIMA DATĂ AM FĂCUT-O CU MERE (EXCELENTĂ !!!)
APOI AM FĂCUT-O CU GEMURI(DE TOATE FELURILE)
NU-ȚI POȚI ÎNCHIPUI CÂT DE BUNĂ E !!!
ÎNCERC ACUM CU BRÂNZĂ DULCE (FOAIA/ALUATUL FIIND DULCE, NU PREA O ASOCIEZ CU BRÂNZA SĂRATĂ)

Răspuns
lidiasavin 31 octombrie 2016 - 14:39

Superbe retete

Răspuns
Miha 31 octombrie 2016 - 20:43

multumesc frumos 🙂

Răspuns
Flori 5 februarie 2017 - 8:45

Nu ati specificat branza este din aia dulce bulgarasi sau putin sarata?

Răspuns
Miha 5 februarie 2017 - 9:18

branza proaspata, dulce

Răspuns
Alexandra 12 februarie 2017 - 15:50

Pot folosi branza sărată?

Răspuns
Miha 12 februarie 2017 - 16:03

Nu stiu daca poti folosi branza sarata, eu n-am incercat branza sarata in prajituri

Răspuns
Valerica 16 mai 2020 - 20:56

Dar mascarpone nu se topeste

Răspuns
Lyly 25 februarie 2017 - 19:46

Foarte buna ! cred ca as putea sa o glazurez cu frisca !!!

Răspuns
Miha 25 februarie 2017 - 20:10

E o idee buna! 😉

Răspuns
Moni 26 aprilie 2017 - 11:02

Super retete.
Se poate inlocuii brinza cu mascarpone? Multumesc.

Răspuns
Miha 26 aprilie 2017 - 13:56

Da, se poate 😉
Multumesc.

Răspuns
Maria Craciun 23 mai 2018 - 11:04

Eu cred ca nu-i o idee prea buna sa inlocuim in totalitate branza de vaci, cu mascarpone, poate sa le combinam, asa da, zic! 🙂

Răspuns
Stefan florina 9 mai 2018 - 0:28

Mie de ce nu mi-a ieșit ? Era așa frumoasa in cuptor când am am scos tava s-a lăsat și a sta mai mult in cuptor decât era scris pt ca min nu erau suficiente .

Răspuns
Carmen 25 octombrie 2018 - 17:35

Mulțumesc mult!
O prajitura delicioasa, ușor de făcut, care iese perfect întotdeauna!

Răspuns
Miha 25 octombrie 2018 - 22:28

Si eu multumesc de aprecieri!

Răspuns
Eva 29 octombrie 2018 - 14:33

Mia suocera la fa senza uova,usa farina zucchero acqua olio di semi e bicarbonato.La fa col formaggio o le mele grattugiate.Speciali.

Răspuns
pitia 8 noiembrie 2019 - 3:08

Eva; se poate, nu mai vorbiți/scrieți românește? Sau vă e rușine să vă exprimați în limba maternă? Că dacă ați citit/înțeles rețeta asta minunată, înseamnă că știți limba română, nu?:)

Răspuns
LORE 27 septembrie 2020 - 0:35

Va rog,imi puteti da cantitatile in grame ? Multumesc !

Răspuns
Miha 27 septembrie 2020 - 14:03

1 lingura faina = 20 grame
1 lingura zahar = 25 grame

Pentru alte masuri si gramaje poti citi aici: https://dulciurifeldefel.ro/unitati-de-masura-in-bucatarie/

Răspuns
Mihaela Muntean 21 ianuarie 2021 - 23:07

Bună! Vă rog să îmi spuneți dacă pentru blat trebuie neapărat folosit zahar pudră sau se poate pune zahar tos? Mulțumesc!

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2021 - 23:17

Se poate pune și zahar tos, doar că va trebui mixat mai mult, până nu se mai simt granulele de zahar

Răspuns
Paula Palancianu 19 iunie 2021 - 14:34

Buna ziua ! Mulțumesc in primul rând pt minunatele Rețete … ușor de făcut și delicioase 😋😋! La aceasta rețeta pt blat doar 2 oua ? Succes in continuare !

Răspuns
Miha 21 iunie 2021 - 15:13

Da, exact atat cat am scris 😉
Multumesc frumos de aprecieri!

Răspuns
Deedee 8 aprilie 2023 - 11:20

Nu știu cum le-a ieșit altora dar mie nu mi-a ieșit! Conform rețetei…făcută pas cu pas…aluatul e prea gros și nu poate fi întins peste crema de brânză! Vă rog frumos….scrieți rețete care chiar iasă ce trebuie să iasă!

Răspuns
Adina 11 mai 2023 - 11:46

O reteta minunata! A iesit foarte buna!!! Multumesc mult 🙂

Răspuns
Miha 17 mai 2023 - 11:47

Cu drag!
Ma bucur ca a fost pe plac!

Răspuns

Lasă un răspuns