* 1 piept de pui
* 2 cartofi
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel verde
* sare si piper,
* boia de ardei
* Pentru marinata:
* 500 ml suc de rosii
* 1 lingura faina
* 1 lingura otet
* sare
* piper boabe mozaic
* 1 foaie de dafin
* 1 lingurita tarhon uscat
Cartoful il dam pe razatoare, apoi il stoarcem de zeama, apoi il amestecam cu carnea tocata, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.
Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici, rotinde sau plate, dupa preferinta. Se prajesc in ulei bine incins, avand grija sa nu le rumenim prea tare.
Se scot pe un prosop absorbant si se patreaza calde.
Faina o desfacem in putin suc de rosii.
Intr-o cratita punem la fiert sucul de rosii cu putina sare, cateva boabe de piper, frunza de dafin, tarhon si 1 cana de apa. Se lasa sa dea cateva clocote si se pune faina, apoi se pun si chiftelutele. Se lasa sa fiarba. Cand sosul incepe sa se ingroase se adauga 1 lingura otet.
6 comentarii
apetisante chiftelutele tale !
Very nice dish, I like meat balls in every kind. Greetings 🙂
Multumesc Pansy!
Thank you Maria! 🙂
Preferatele mele in adolescenta…..foarte bune.
Pup!
bune….bune….imi plac