Trecand peste faptul ca preparate in acest mod sunt mai sanatoase stiti de ce imi plac cel mai mult? Ca nu trebuie sa mai spal aragazul dupa ce termin de prajit chiftelute :)))))
E adevarat, orice reteta de chiftelute la cuptor ati incerca nu vor fi la fel ca cele prajite, dar acompaniate de un ou posat, niste cartofi aromati si o salata… vor fi delicioase! Pe cuvant! 😉
Ingrediente
- ~500 g carne tocata (pulpa de porc si vita, in cantitati egale)
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 3 catei usturoi
- 1 cartof
- 1 ou
- patrunjel si/sau marar verde
- sare si piper
- Pentru garnitura de cartofi:
- cartofi
- ulei
- usturoi
- sare si piper
- rozmarin
Mod de preparare Chiftelute la cuptor:
Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉
Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine.
Cu mainile umezite formeaza bile din compozitia de carne, apoi le aplatizezi. Pune-le in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, depinde de cuptor. Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi gata scoate tava din cuptor si intoarce chiftelutele pe partea cealalta.
Pentru garnitura de cartofi la cuptor nu am cantitati, fiecare pune cat si cum crede de cuviinta
Curata si spala cartofii, apoi ii tai cuburi potrivite ca marime. Pune-i intr-un bol si pune peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat (cu cat mai mult cu atat mai bun 😉 ) si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. Rastoarna-i in tava si da tava la cuptor pentru cca jumatate de ora, pana se inmoaie si se rumenesc usor.
Intre timp prepara o salata cu salata verde, spanac si ceapa verde. Nu uita de oua posate 😉
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
3 comentarii
Cat de fain arata… De mult vreau sa fac si eu..
Cred ca maine voi face si eu, sunt ft. apetisante…Yammmiiii!!!
Delicios!