Avem de mai multa vreme in frigider un rest de lapte condensat. Desi nu si-a schimbat gustul in vreun fel si inca era in termen aveam eu un „pitic” care-mi tot spunea ca trebuie preparat termic. Si atunci, solutia cea mai la indemana mi s-a parut a fi un chec simplu cu lapte condensat. Mai ales ca asa rezolvam pentru inca o zi pachetelul de la scoala 😉
Ingrediente
- 4 oua
- 150 g zahar (pudra)
- 100 ml lapte condensat neindulcit
- 50 ml ulei
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- 75 g ciocolata amaruie
Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat si ciocolata:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele condensat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua parti, in una din ele vom incorpora ciocolata rasa si esenta de rom dupa gust. Compozitia alba ramasa o aromam dupa gust cu coaja de lamaie.
In tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu ciocolata. Dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.
Scoatem checul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se portioneaza dupa ce se raceste.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
Delicos ♡♡
Simplu si delicios! Mai ales ca nu trebuie sa bati oualele separat…apoi….Simplu si rapid!