Am avut odata o tentativa de a face cornuri cu crema de ciocolata. In cuptor crema de ciocolata a fost absorbita de aluat, unele cornuri au crapat… Bine, rezultatul final n-a fost rau, ce poate fi rau la un aluat pufos imbibat in ciocolata? :)))) Dar fie vorba intre noi nici de aratat in poze nu erau :)))
Asa ca pana la a descoperi ca Finetti e numa’ buna pentru ceea ce cautam eu la un corn pufos cu ciocolata am optat pentru alte umpluturi.
INGREDIENTE
- 520 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 200 ml lapte
- 75 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 100 g zahar
- 2 oua
- coaja de lamaie
- 1/2 lingurita sare
- ciocolata Finetti pentru umplutura
Mod de preparare Cornuri cu crema de ciocolata:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
Cu mainile unse cu ulei portionam aluatul in bucati de cca 80-90 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana pe masa unsa cu ulei in forma ovala. Ochiometric se imparte bucata de aluat in jumatate. Pe o jumatate se pune o lingura de crema de ciocolata. Cealalta parte se cresteaza in fasii, dar fara a ajunge la capat.
Se ruleaza si i se da forma de corn. Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc caldut vreo jumatate de ora. Se ung apoi cu galbenus de ou amestecat cu lapte
si se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade cuptor pe gaz, 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ jumatate de ora, pana cornurile sunt frumos rumenite.
Pofta buna! 😉
15 comentarii
Buna Miha,weekend-ul acesta ma gandeam sa fac cu ai mei copii de la servici aceste cornuri…te rog sa mi spui cam cate cornuri ies din aceasta cantitate,,,Multumesc!
Ulia, ies 12 cornuri marisoare. Daca le vrei mai mici si mai multe imparti aluatul in bucati mai mici de 50-60 grame
Multumesc pt raspuns….si scuze,de pofta pap literele…Iulia, dar mi am amintit de copilarie,Ulia ma strigau copiii. Un weekend frumos,in ciuda vremii …
week-end frumos si voua! >:D<
Cat ulei trebuie?
2-3 linguri
Multumesc 🙂
Am probat azi cornuletele astea si mi-au iesit fff bune !Cu siguranta o sa le mai fac!Abia astept sa vad ce vor zice sotul si fiica mea,cand le vor gusta!
Trebuie sa va mărturisesc ca arata minunat. Spor la munca în continuare.
multumesc 🙂
Oare cu dulceata se poate in loc de finetti?
Cu gem mai degraba, dulceata s-ar putea sa curga 😉
Foarte bine arata!!! Vreau sa te întreb dacă laptele se adaugă fierbinte peste faina sau se lasă la răcit? Multumesc…
Laptele se pune caldut, niciodata fierbinte.
Multumesc 🙂
cate cornuri ies din aceasta compozitie?
In jur de 15 cornuri