Aluat dulce / Retete de prajituri

Cornuri cu crema de ciocolata

Cornuri cu crema de ciocolata

Am avut odata o tentativa de a face cornuri cu crema de ciocolata. In cuptor crema de ciocolata a fost absorbita de aluat, unele cornuri au crapat… Bine, rezultatul final n-a fost rau, ce poate fi rau la un aluat pufos imbibat in ciocolata? :)))) Dar fie vorba intre noi nici de aratat in poze nu erau :)))

Asa ca pana la a descoperi ca Finetti e numa’ buna pentru ceea ce cautam eu la un corn pufos cu ciocolata am optat pentru alte umpluturi.

Cornuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 520 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • ciocolata Finetti pentru umplutura
loading...

Mod de preparare Cornuri cu crema de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Cu mainile unse cu ulei portionam aluatul in bucati de cca 80-90 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana pe masa unsa cu ulei in forma ovala. Ochiometric se imparte bucata de aluat in jumatate. Pe o jumatate se pune o lingura de crema de ciocolata. Cealalta parte se cresteaza in fasii, dar fara a ajunge la capat.

Cornuri cu ciocolata

Se ruleaza si i se da forma de corn. Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc caldut vreo jumatate de ora. Se ung apoi cu galbenus de ou amestecat cu lapte

Preparare cornuri pufoase

si se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade cuptor pe gaz, 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ jumatate de ora, pana cornurile sunt frumos rumenite.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu crema de ciocolata Finetti

Cornuri pufoase cu crema de ciocolata

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. ulia says:

    Buna Miha,weekend-ul acesta ma gandeam sa fac cu ai mei copii de la servici aceste cornuri…te rog sa mi spui cam cate cornuri ies din aceasta cantitate,,,Multumesc!

    • Ulia, ies 12 cornuri marisoare. Daca le vrei mai mici si mai multe imparti aluatul in bucati mai mici de 50-60 grame

      • Iulia says:

        Multumesc pt raspuns….si scuze,de pofta pap literele…Iulia, dar mi am amintit de copilarie,Ulia ma strigau copiii. Un weekend frumos,in ciuda vremii …

  2. simona says:

    Cat ulei trebuie?

  3. mariana says:

    Am probat azi cornuletele astea si mi-au iesit fff bune !Cu siguranta o sa le mai fac!Abia astept sa vad ce vor zice sotul si fiica mea,cand le vor gusta!

  4. Luciana says:

    Trebuie sa va mărturisesc ca arata minunat. Spor la munca în continuare.

  5. Sonya says:

    Oare cu dulceata se poate in loc de finetti?

  6. Miha says:

    Foarte bine arata!!! Vreau sa te întreb dacă laptele se adaugă fierbinte peste faina sau se lasă la răcit? Multumesc…

  7. emi says:

    cate cornuri ies din aceasta compozitie?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: