Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute gratinate

Chiftelute cu sos la cuptor

Adevarul e ca nu stiu cum sa numesc aceasta reteta. Am incropit ceva pe moment, acolo in bucatarie, fara sa ma gandesc la o denumire sau reteta anume. Am mers dupa vorba: „ce-o fi o fi… ori la bal, ori la spital…” :))))

Termenul de „gratinare” e cam contradictoriu, cu mai multe intelesuri, nu de toti acceptate. Daca n-or fi „chiftelute gratinate” o sa le spunem „chiftelute in sos alb” si-am impacat pe toata lumea :))

Chiftelute cu sos la cuptor

Chiftelute in sos de smantana

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 2 catei ustuoi
  • sare si piper
  • salvie
  • Pentru sos:
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • sare si piper cu usturoi
  • marar deshidratat
  • 100 g cascaval
loading...

Mod de preparare Chiftelute gratinate:

Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite formam chiftelutele pe care pe asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Smantana o mixam usor cu ouale pana obtinem o compozitie omogena. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar uscat. Turnam sosul peste chiftelute.

Chiftelute la cuptor

Acoperim cu un strat de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.

Chiftelute gratinate la cuptor

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Indiferent de denumire, arata bine de tot si imi inchipui cit e de bun! As face si eu intr-o zi.

  2. Ce misto!!!
    Foarte fain,harnicutzo!

  3. vai ce bine arata! Imi place mult, mai ales ca e cu piept de pui. Pupici

  4. M-ai invitat la masa?!!0_0 vichend linistit!!

  5. Imi plac nespus mancarurile de acest gen,complete si satioase.O idee foarte buna!

  6. O idee foarte buna pentru masa de duminica. Brava! Felicitari!

  7. Imi plac preparatele gratinate.. Super arata!!

  8. Foarte bune! Cred ca cei mici au fost incantati.

  9. Multumesc fetelor! Va pup si va invit la masa, care si cum doreste. :))

  10. Multumesc Ghiocel! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]