Adevarul e ca nu stiu cum sa numesc aceasta reteta. Am incropit ceva pe moment, acolo in bucatarie, fara sa ma gandesc la o denumire sau reteta anume. Am mers dupa vorba: „ce-o fi o fi… ori la bal, ori la spital…” :))))
Termenul de „gratinare” e cam contradictoriu, cu mai multe intelesuri, nu de toti acceptate. Daca n-or fi „chiftelute gratinate” o sa le spunem „chiftelute in sos alb” si-am impacat pe toata lumea :))
Ingrediente
- Pentru chiftelute:
- 1 piept de pui
- 1 ou
- 1 morcov
- 2 catei ustuoi
- sare si piper
- salvie
- Pentru sos:
- 250 g smantana
- 2 oua
- sare si piper cu usturoi
- marar deshidratat
- 100 g cascaval
Mod de preparare Chiftelute gratinate:
Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite formam chiftelutele pe care pe asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
Smantana o mixam usor cu ouale pana obtinem o compozitie omogena. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar uscat. Turnam sosul peste chiftelute.
Acoperim cu un strat de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.
Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.
11 comentarii
Indiferent de denumire, arata bine de tot si imi inchipui cit e de bun! As face si eu intr-o zi.
Ce misto!!!
Foarte fain,harnicutzo!
vai ce bine arata! Imi place mult, mai ales ca e cu piept de pui. Pupici
M-ai invitat la masa?!!0_0 vichend linistit!!
Imi plac nespus mancarurile de acest gen,complete si satioase.O idee foarte buna!
O idee foarte buna pentru masa de duminica. Brava! Felicitari!
Imi plac preparatele gratinate.. Super arata!!
Foarte bune! Cred ca cei mici au fost incantati.
Multumesc fetelor! Va pup si va invit la masa, care si cum doreste. :))
Un deliciu.
Multumesc Ghiocel! :*