Prajitura cu bombite de branza

de Miha
271 vizualizări
Prajitura cu branza si ciocolata

Periodic cumpar branza de vaci pentru copii. Si periodic imi ramane branza de vaci in frigider :)) Si atunci trebuie s-o valorific cumva si fac o placinta sau o prajitura de casa.

Desi am mai facut si eu prajitura asta cu ceva vreme in urma, mi-a tot stat gandul la ea de cum am vazut-o din nou la Gabi. :))  Mi-am adunat ingredientele si am purces la treaba…

Prajitura cu bombite de branza

Prajitura cu bombite de branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru bombitele de branza:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 linguri amidon
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare Prajitura cu bombite de branza:

Blat:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Bombite de branza cu nuca de cocos:

Branza se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Trebuie sa obtinem o compozitie ce poate fi modelata.  Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se acopera cu aluatul pentru blat.

cum se face prajitura cu bombite de branza

Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, adaugam lingura de coniac, apoi turnam peste prajitura. Repatizam uniform si presaram cateva bilute de ciocolata.

Dupa racirea completa se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu branza si ciocolata

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Ade 7 octombrie 2011 - 5:31

Arata genial! Si presupun ca si gustul e unul pe masura! Pupici

Răspuns
Fancy Cake 7 octombrie 2011 - 6:08

Foarte buna si foarte sanatoasa. Cum sa refuze un copil o prajitura cu ciocolata?
Pupici si weekend placut!

Răspuns
catkitchen 7 octombrie 2011 - 8:14

o alta prajiturica delicioasa cu branzica vad azi , bravoo!!!

Răspuns
Alice 7 octombrie 2011 - 8:17

mai…m-ati omorit cu praji asta…e de musai s-o incerc si eu..pe bune.

of, doamne:)) pupicei Miha

Răspuns
Ancuta 7 octombrie 2011 - 12:03

O am pe lista de ceva vreme. Tare bine arata!
Weekend placut!

Răspuns
Mitinita 7 octombrie 2011 - 13:29

ce frumusele sunt!!!

Răspuns
daniela s cake 7 octombrie 2011 - 18:13

delicioasa! o voi incerca si eu

Răspuns
Licuta Marin 7 octombrie 2011 - 18:59

Ce frumos arata!!!Tare delicioase trebuie sa fie! Pup!

Răspuns
TeoBucatar 7 octombrie 2011 - 19:25

Trebuie sa vad ce e cu prajitura asta ca e tare aratoasa!

Răspuns
miremirc 9 octombrie 2011 - 18:28

Foarte bine arata prajitura ! Trebuie incercata ! :p

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:19

Mereu in viteza si cu capul in nori…uit sa mai trec pe la retete… 🙁

Va multumesc atat cat de mult si frumos pot prin intermediul tastaturii.

Răspuns
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 22:57

foarte buna prajitura am facuto si e super …… felicitari|

Răspuns
Miha 12 noiembrie 2011 - 19:33

Multumesc. Si ma bucur ca ti-a placut! 😉

Răspuns
Mgada 9 mai 2012 - 13:06

Arata foarte bine!:)

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 13:08

Multumesc! 🙂

Răspuns
Diana 21 martie 2013 - 16:45

Buna ziua,
Am incercat sa fac si eu aceasta reteta de prajitura, care arata foarte bine, dar am o nelamurire: este buna cantitatea de faina? Eu am urmat pasii descrisi in reteta, cand am adaugat faina mi a iesit un aluat foarte tare, care nu mai putea fi amestecat cu lingura. Asa trebuia sa iasa? Foarte greu am reusit sa incorporez bezeaua.
Multumesc pentru raspuns!
Diana

Răspuns
Miha 21 martie 2013 - 18:10

Da, compozitia va iesi destul de vartoasa, dar dupa ce incorporezi bezeaua aluatul va capata consistenta care trebuie. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: