Aluat dulce

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Chifle cu ciocolata aromate cu scortisoara

Nu sunt eu o maestra a aluaturilor, nici nu ma dau in vant dupa ele, dar copiilor le plac si le prefera oricaror altor prajituri de casa. Bine, daca e sa-i intrebati pe ei tot alea de la magazin, frumos ambalate si pline de cine stie ce sunt mai bune :))) Desi mai „calcam si pe bec” din cand in cand, ma stradui de cele mai multe ori sa fac cate ceva ce stiu ca le place si pot sa le ofer si la pachetel, in cazul in care mai ramane 🙂

Chifle dulci cu ciocolata

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 – 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • Pentru finisare:
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 linguri zahar pudra
loading...

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara:

Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca.

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale,  coaja de lamaie si laptele putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul framantare + dospire.

Ciocolata se toaca marunt cu cutitul. Aluatul se imparte in 12 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana, pe masa unsa cu putin ulei. Punem ciocolata tocata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute, ce le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi le ungem cu lapte si presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Preparare chifle cu ciocolata si scortisoara

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Chifle cu ciocolata aromate cu scortisoara

 

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bine arata aluatul, mie nu stiu daca o sa-mi iasa dar tot incerc reteta, mersi.

  2. cristina says:

    cred ca mie nu o sa imi iasa retete dar incercarea moarte nu are multumesc pentru reteta

  3. stefania says:

    cu mare drag, o imbratisare virtuala…http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2015/01/chifle-cu-ciocolata.html

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: