Aluat dulce

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Chifle cu ciocolata aromate cu scortisoara
Nu sunt eu o maestra a aluaturilor, nici nu ma dau in vant dupa ele, dar copiilor le plac si le prefera oricaror altor prajituri de casa. Bine, daca e sa-i intrebati pe ei tot alea de la magazin, frumos ambalate si pline de cine stie ce sunt mai bune :))) Desi mai "calcam si pe bec" din cand in cand, ma stradui de cele mai multe ori sa fac cate ceva ce stiu ca le place si pot sa le ofer si la pachetel, in cazul in care mai ramane :) Chifle dulci cu ciocolata

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 - 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • Pentru finisare:
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara:

Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca.

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale,  coaja de lamaie si laptele putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul framantare + dospire.

Ciocolata se toaca marunt cu cutitul. Aluatul se imparte in 12 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana, pe masa unsa cu putin ulei. Punem ciocolata tocata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute, ce le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi le ungem cu lapte si presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Preparare chifle cu ciocolata si scortisoara

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Chifle cu ciocolata aromate cu scortisoara

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bine arata aluatul, mie nu stiu daca o sa-mi iasa dar tot incerc reteta, mersi.

  2. cristina says:

    cred ca mie nu o sa imi iasa retete dar incercarea moarte nu are multumesc pentru reteta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]