Tot din categoria „reteta rapida si usor de preparat” va propun astazi acesti cartofi absolut deliciosi, pe care ii puteti servi ca atare intr-o zi de post sau ca garnitura la friptura preferata. 😉
Cantitatile le puteti ajusta in functie de preferintele personale.
4 cartofi mari
1/2 capatana usturoi
1 lingura susan
1 lingurita boia de ardei
50 ml ulei
Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumatate, atat cat sa se inmoaie putin. Ii scurgem de apa si punem intr-un castron.
Usturoiul se piseaza cu putina sare. Adaugam uleiul putin cate putin formand o pasta, ca pentru mujdei. Adaugam boiaua de ardei si susanul. Turnam pasta obtinuta peste cartofi, omogenizam si punem totul intr-o tava mica de cuptor.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc cartofii.
12 comentarii
Buna reteta , Miho ! Interesanta combinatie.
Gustos
Yummmyyyy ! Poate ii incerc chiar in seara asta. Pupici !
Miha , iar m-ai facut sa salivez toata ……..
Multumesc fetelor! Pup!
Onesto, lasa cartofii, hai la o cafea. mai bine. :)))
Nu se folosește ptr tavă foaie de copt, iar cartofii nu se acoperă cu o folie de aluminiu ptr cateva minute? Foarte frumos!
De folie de aluminiu nu este nevoie, iar hartie de copt folosesti doar daca tu consideri ca este necesar 😉
Mulțumesc!
Cu placere 🙂
Buna seara Miha!
Poti sa-mi spui te rog mult de unde ai cumpărat bombonelele mici sub forma de inimioara cu care ai ornat tortul cu crema de lămâie si nuca de cocos? Si cum se numesc? Mulțumesc mult
Buna, Gabriela!
Acele ornamente le-am vazut de curand in Carrefour si daca nu ma insel, cred ca si in Selgros
Mulțumesc frumos !